Köksal: “Özelleştirmeye karşı birlikte mücadele edelim”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesine ve nişasta bazlı üretimin yapılmasına karşı olduklarını söyledi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Şeker Fabrikası işçilerinin “2 saat fazla çalışma” kararına destek verdi. Şeker-İş Afyonkarahisar Şubesi’nin basın açıklamasına katılan Köksal, “Geçici işçilerimize kadro verilmemesi, taşeron işçilerimizin olması bizim için kanayan yara. Şeker Fabrikaları’nda yetişmiş kalifiye eleman eksikliği başgöstermekte. Bunun yanı sıra çalışan işçi sayısının yetersizliği de bir başka sıkıntı. Sırf fabrikanın ayakta kalması ve üretim yapılabilmesi için, kampanya döneminin gerçekleştirilebilmesi için böyle cesur bir karar alarak, kendilerinden, hayatlarından fedakârlık eden tüm cesur yürekli işçi kardeşlerimi kutluyorum” dedi.
15 YILDIR KADRO YOK
Şeker Fabrikaları’nın özelleştirilmesinin ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini hatırlatan Köksal, “İşçinin alnın teri kurumadan emeğinin karşılığını vermek bizim dinimizin gereği. Bu vicdani bir gereklilik. Ülkemizde ne yazık ki Şeker Fabrikası’nda olduğu gibi işçi kardeşlerimiz hak ettiği ücreti alamıyorlar. Ülkemizde gün geçtikçe yaşam koşulları daha kötüye gidiyor. İşte Afyon Şeker Fabrikası. Yıllardır geçici işçilerimiz kadro bekliyor. Her seçim dönemi kadro konusunu biz siyasilere iletiyorlar. Hâlâ geçici işçilerimize kadro verilmesi konusunda bir adım yol kat edilemedi. 15 yıldır AKP iktidarında geçici işçiye kadro verilmesini istememize, mücadele etmemize rağmen iktidar kanadından ne yazık ki destek göremedik. Şeker Fabrikaları özelleştirilecek. Peki özelleştirilince ne olacak? Nişasta bazlı şeker üretilecek. Nişasta bazlı şeker ile ülkemizde insan sağlığı tehdit altına girecek. Bilimsel olarak kansere yol açtığı kanıtlandı” ifadelerini kullandı.
KESİNLİKLE MECLİS’TEN GEÇMEYECEK
Nişasta bazlı şeker üretiminin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine geleceğini söyleyen Köksal,
“Pancar üreticileri zarar görecek. Şeker fabrikalarının özelleşmesiyle hayvancılık da olumsuz etkilenecek. Nişasta bazlı şeker kotasının yükseltilmemesi gerektiğini savunuyoruz. Bu konu daha önce Meclis’e gelmişti, ama kamuoyunun baskısı sonucunda geri çekilmişti. Yine Meclis gündemine gelecek. Bunun anlamı Şeker Fabrikaları’nın daha çabuk özelleştirilmesi demek. Bu yasanın gündeme gelmesi durumunda, Genel Kurul’a gelmesi durumunda bu konuda tepkimizi dile getirelim. Bunun kesinlikle Meclis’ten geçmemesi gerekiyor” şeklinde konuştu. 
 
Editör: Haber Merkezi