Köksal: “Öğretmenlerin emeğinin karşılığı olmalı”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, öğretmenleri sadece 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde değil her gün hatırladıklarını belirtti. Köksal, öğretmenlerin ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya olduğunu söyleyerek bu sorunların çözülmesi gerektiğini ifade etti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, öğretmenlerin kutsal bir meslek yaptıklarını belirtti.
Köksal, "Öğretmenlerimiz kutsal bir meslek yapıyorlar. Yarının büyükleri olan öğrencilerimiz, dünyayı öğretmenler sayesinde anlıyor. Düzenli okuma alışkanlığından tutun da vatanseverliğe kadar pek çok olgu ve kavramı, öğrencilerimiz öğretmenlerin aracılığıyla benimsiyor, uyguluyor" dedi.
EMEKLERİNİN KARŞILIĞI VERİLMELİ
Köksal, şöyle devam etti:
"Öğretmenler Günü, öğretmenlerimizin ve Mustafa Kemal Atatürk'ün anıldığı bir gün. Bu değerlerimiz, 1 günde anılıp sonra unutulursa öğretmenlerimizin hakkı yenmiş olur. Öğretmenlerimizin emekleri daima hatırlanmalı ve bu emek hak ettiği karşılığı almalı. Bugün öğretmenler ciddi ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıyadır. Öğretmenlerimiz ne yazık ki yoksulluk sınırına yakın ücretler almaktadırlar. Emekli olduktan sonra daha büyük ekonomik sıkıntılar çekmektedirler."
AKP ÖĞRETMENLER ARASINDA BİLE AYRIM YAPTI
İktidar partisi milletvekili ve yöneticilerinin atanmayı bekleyen öğretmenlere olumlu bakmadığını hatırlatan Köksal şu örneği verdi: "AKP'li Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer 2012 yılında 'Ben öğretmen olmak isteyenleri Eminönü Camisi'nin önünde bekleyen güvercinlere benzetiyorum. Bekliyorlar ki biri önlerine yem atsın. Allah'tan çocuklarım memur olmadılar.' sözleriyle öğretmenleri sanki hak etmediklerini talep eden bir kesim olarak görmüştür. AKP hükümeti öğretmenleri ücretli/vekil, kadrolu, sözleşmeli gibi farklı statülerde istihdam ederek öğretmenler arasında bile ayrım yapmıştır."
ÖĞRETMEN MAAŞLARI YÜKSELMELİ
Öğretmenlerin yaşadığı sorunların çözülmesi gerektiğini ifade eden Köksal, "Öncelikle yapılması gereken Öğretmenlerin devlet kadroları içindeki statülerinin yükseltilmesi başlangıç maaş miktarlarının iyileştirilmesi ve emekli öğretmenlerimizin maaşlarının yükseltilmesidir. Ayrıca okullardaki yöneticilerin partizanca değil görevlerindeki başarıya göre belirlenmesi gereklidir. Öğretmenlerin idari olarak etkinliğinin artırılması ve okul yönetiminde daha fazla söz sahibi olabilmesi için her öğretmen sendikalı olmalıdır. Üye sayısına bakılmaksızın tüm sendikalar toplu sözleşme masasında söz sahibi olabilmeli ve bu sayede öğretmenlerin tümü demokratik hakları için mücadele edebilmelidir. Atatürk'ün "Öğretmenden eğiticiden mahrum bir millet henüz millet namını almak yeteneğini elde edememiştir" sözlerini hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi