Köksal, mühimmat depo şehitlerini andı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da meydana gelen Mühimmat Depo patlamasının yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

6 YIL SONRA ŞEHİTLİK YAPILDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar'da Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'nda meydana gelen patlamada 25 askerimiz şehit oldu. Şehit olan askerlerimizin nasıl öldüğü bile belli olmadan yapılan 'Yangın çıktı', 'Bomba düşmüş' gibi açıklamaların yanı sıra taziyeye gelen Genelkurmay Başkanı'na kilim hediye eden gayri ciddi yöneticiler, bizi utandırmış ve yaralamıştı. Aradan 6 yıl geçmesine rağmen, olayın gerçek failleri hâlâ bulunamadı. Mühimmat Depo'da yaşanan patlama ile Suriye'ye silah götüren MİT Tırları arasında bir bağlantı var mıydı? Bu sorunun cevabı hala verilmedi. Bu patlama ile bir şeylerin üzeri örtülmüş müdür? Yitip giden şehitlerimizin hesabını adam akıllı soracak bir kurum, bir merci çıkacak mıdır? Üzerinde durulması gereken bir başka konu ise 25 askerimizin şehadetinin 6’ncı yıldönümünde aziz hatıralarına ithafen 6 yıl gibi bir aradan sonra şehitlik yapılması."

Editör: Haber Merkezi