Köksal: "Misafir ettiğiniz siyasetçiden ders alın"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, geçen hafta Ankara ve Afyonkarahisar'da üst düzey misafir olarak ağırlanan Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi'nin Tunus'ta Başkanlık Sistemi'nin diktatörlüğe neden olduğunu söylediğini hatırlattı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un yanı sıra Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım'la görüşen Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid Gannuşi'nin siyasi kimliği ve açıklamalarının tartışılması gerektiğini söyledi.
KALKIŞMANIN BAŞ AKTÖRÜ
Gannuşi'nin 21 yıl boyunca İngiltere'nin başkenti Londra'da yaşadığını hatırlatan Köksal, "Bizim her defasında darbelere karşı olduklarını söyleyen yöneticilerimiz, Tunus'taki Yasemin Devrimi olarak bilinen kalkışmanın baş aktörü Gannuşi'yi hiçbir şey olmamış gibi ağırlıyorlar" dedi.
BAŞKANLIK DİKTATÖRLÜĞE NEDEN OLDU
"Madem Amerikan darbesi ile bir hareketin lideri haline gelen Gannuşi'yi ağırladınız, bari ondan ders alsaydınız" diyen Köksal, "Raşid Gannuşi, 2016 yılının son günlerinde Sabah Gazetesi'nin Amerika muhabiri Ali Ünal'a demeç veriyor. Ne diyor Gannuşi? 'Başkanlık sistemi konusunda biz Türkiye ile anladığım kadarıyla biraz ters taraflara gidiyoruz. Çünkü biz Tunus'da başkanlık sisteminden parlamenter sisteme geçme çabası içindeyiz. Türkiye ise tam tersi ni yapmaya çalışıyor. Tunus halkı yaşadığı diktatörlük tecrübesi nedeniyle bütün sorunları başkanlık sistemine bağlamakta ve bütün kötülüklerin temelinde başkanlık sisteminin olduğunu bilmektedir. Diktatörlükten kurtulma çabasıyla biz Tunus'da başkanlık sisteminden de kurtulmamız gerektiğini düşündük’ diyor" şeklinde konuştu.

HER ADIMINDA LAİKLİK VURGUSU
Köksal, açıklamasına şöyle devam etti:
"Hatırlatmak isterim ki Gannuşi, partisinin yıllar sonra yapılan ilk kongresinde İslam'ın siyasalaştırılmasından kimseye fayda gelmeyeceğini söylemiş ve 'Laik olmak zorundayız' demiştir. Gannuşi, ünlü Amerikan dergisi Foreign Affairs'e de bir makale yazmış ve "İslâmi parti olmaz; biz o yoldan döndük ve doğru yaptık" demiştir. Gannuşi'yi Türkiye'de ağırlayanlar ise her geçen gün kutsal dinimizi siyasetlerine alet etmekte ve koltukta oturmak için kullanmaktadır."
 
Editör: Haber Merkezi