Köksal: “Milletin değil kaçak Saray'ın dediği oluyor”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye'de Saray Darbesi yaşandığını, milletin değil Saray'ın dediğinin olduğunu belirtti.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar'da vatandaşların sorunlarını birinci ağızdan dinlemeye devam ediyor. Köksal, bu bağlamda İhsaniye, Dinar, Sandıklı, Karacaahmet Köyü, Sorkun Köyü, Örenkaya Köyü, Saltık Köyü ve Ballık Köyü'nü ziyaret etti.
VAHİM BİR TABLO
Ziyaretlerinde ülke gündemini değerlendiren Milletvekili Köksal, "Milletin değil Saray'ın belirlediği Başbakan oluyor. Türk demokrasisi için çok ağır bir darbedir bu. Saray şimdi yeni Başbakan kendisiyle ters düşerse onu da mı kenara çekip başkasını atayacak. Başbakanlık seçimle gelinen bir makam olmaktan çıkıp noterlik gibi atamayla gelinen bir makam oldu. Türk siyaseti için gerçekten çok vahim bir tablonun içindeyiz" dedi.
EKONOMİK KRİZ, SİYASİ KRİZ
Ülkede yaşanan ekonomik krize siyasi krizin de eklendiğini hatırlatan Köksal, "Vatandaşla temas ettiğimizde görüyoruz ki ülkemizde adı konulmamış ekonomik kriz var. Bankalara olan borç dağları aşmış. Herkes bu krizden nasıl kurtulacağını düşünüyor. Bunun üzerine yaşadıklarımız gösterdi ki ülkemizde siyasi kriz de var. Siyaseti bilerek ve isteyerek çözüm yolu olmaktan çıkarmaya çalışanlar var" diye konuştu.
TARİHİN ÇÖP SEPETİNE ATACAĞIZ
1 Kasım seçimlerinden bu yana Başkanlık Sistemi dayatmasının açık açık gündeme geldiğini hatırlatan Köksal, "Siyaseti, Başkanlık Sistemi dayatmasına kendini adayacak kadar gözü dönmüş kişiler tıkıyor. Siyasetin tıkanmasının ardından 'Bu Meclis bir şey yapamadı' propagandası gelecek. Ama biz Meclis'te çalışmalarımıza devam edeceğiz. Her türlü dayatmayı, her türlü tıkanmışlığı tarihin çöp sepetine halkımızla birlikte atacağız" ifadelerini kullandı.
TAŞERONDAN DA BETER
Milletvekili Köksal, Gürses Termal Otel'de çalışan işçilerle de bir araya gelerek hükümetin kiralık işçi uygulamasını değerlendirdi. Köksal, "Taşeron işçiliğe son vermeyi taahhüt eden hükümet, taşeron işçilikten de beter kiralık işçi uygulamasını Meclis'e getirdi. Bu düzenlemeyle amele pazarlarını tekrar göreceğiz. Alınterinin karşılığını alamayan emekçiler çoğalacak" dedi.
HUZUREVİ'Nİ ZİYARET ETTİ
Öte yandan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, CHP İl Kadın Kolları üyeleri ile birlikte Afyonkarahisar Huzurevi'ni ziyaret etti. Köksal, Huzurevi sakinleri ile sohbet ederek sorunlarını dinledi. Köksal, Ballık Köyü'nde de "Ardıç Katliamı'na dur" yürüyüşüne katıldı.
 
Editör: Haber Merkezi