Köksal, mecliste Afyonkarahisar’ın sorunlarını dile getirdi
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak gündemdeki konuları değerlendirdi. Köksal, AKP'nin Afyonkarahisarlı vatandaşlardan "Eniştenize oy verin" diye oy istediğini hatırlatarak Ahmet Davutoğlu'ndan sonra nasıl oy isteyeceklerini sordu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz alarak Afyonkarahisar'ın sorunlarını dile getirdi. Köksal, "Söz verdiniz, dediniz ki: 'Enişteniz Davutoğlu’na oy verin.' Şimdi, ben de size soruyorum: Afyon’a ne diyeceksiniz? 'Sarayla anlaşamadı, itaat etmedi de kenara getirdik mi Davutoğlu’nu.' diyeceksiniz. Merak ediyorum doğrusu" dedi.
 
BAKAN EROĞLU'NA ELEŞTİRİ
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu da eleştiren Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar'da ağaç katliamına seyirci kalındığını kaydetti. Köksal, "Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesi Ballık Köyü’nde ağaç katliamı yapılıyor, ardıç ağaçları kesilmekte ve kesilen ağaç sayısı her gün çoğalmakta. Bu ağaç katliamıyla ilgili Orman ve Su İşleri Bakanının memleketi olan Afyonkarahisar'da hiçbir şey yapılmayacak mı? Bunu merak ediyorum" ifadelerini kullandı.
 
CHP'Lİ YERLEŞİM YERLERİNE CEZA MI?
 
Köksal, eleştirilerine şöyle devam etti:
"Sayın Bakanımız, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Afyonkarahisarlıdır. 'Köyleri hizmete boğduk, hizmet edecek köy bulamıyoruz' dedi katıldığı bir programda. İsterseniz ben o köyleri sayayım, hizmet alamayan köyleri: Alanyurt Köyü’nde çeşmeden akan içme suyunun berrak olması gerekirken suda klor olmamasına rağmen suyun rengi bulanık. Vatandaşa reva gördüğünüz su. Ve bu suyu içmek zorunda Alanyurt’taki yurttaşlarımız. Bu klorlu olmayan, bulanık, görünümünden dahi tiksindiğiniz suyu hak, reva gördünüz. Acaba, diyorum, Cumhuriyet Halk Partisi 1’inci çıktığı için ceza olarak mı bu suyu reva görüyorsunuz?"
 
İŞÇİLERE KADRO, ÇEŞMELERE SAĞLIKLI SU TALEBİ
 
Afyon Şeker Fabrikası işçilerinin fabrikanın özelleştirilmesini durdurma amacıyla kendilerinden fedakârlık ederek günde 2 saat ek mesai yapma kararını aldıklarını hatırlatan Köksal, "25 yıldır geçici çalışan işçilere neden kadro vermiyorsunuz" dedi.
Afyonkarahisar'ın hemen hemen her yerinde sıkıntı ile karşılaştıklarını belirten Köksal, şu ifadeleri kullandı:
"Sandıklı ilçemizde Yunus Emre Mahallesi’nde bulunan, elektrik direklerinin tellerine ağaçların dalları değiyor. Her gün yangın tehlikesiyle yaşıyor vatandaşlar burada. Bu bölgede elektrik kesintisi olduğunda, beş gün, on gün elektrik verilmiyor bu mahalleye. Sandıklı’nın göbeği, öyle köye möye gitmeye gerek yok, elektriksiz yaşıyorlar ve bu teller bu ağaçlara değdiğinde, elektrikten dolayı, her an yangın tehlikesi var, çarpılma tehlikesi var. Defalarca şikâyet etmişler, defalarca ihbarda bulunmuşlar ve AKP'li milletvekili adayları her seçim dönemi “Bu sorunu çözeceğiz.” diye oy isteyip bir daha uğramaz hâle gelmiş. Acaba buradaki elektrik sıkıntısı ne zaman çözülecek? Afyonkarahisar ili Dinar ilçemize bağlı Yeşilhüyük Köyü’nü 2015 yılı Mayıs ayında AKP'li bir milletvekili adayı ziyaret etmiş ve demiş ki: 'Mayıs ayında en geç burada ilkokulu açacağız.' 2016 yılı Mayıs ayı, 'İlkokul açacağız' dediğiniz yerde yeller esiyor. Acaba gerçekten ilkokul açılacak mı, merak ediyorum doğrusu. Bu sözün tutulmasını istiyoruz. Yumruca Köyü, Sandıklı’da, birinci çıktığımız bir köy. Muhtar çırpınıyor 'Köy odası yapacağım' diye, adama doğru dürüst ödenek vermiyorsunuz. Düşünmüyor değilim, acaba Cumhuriyet Halk Partili olduğu için mi muhtarımıza doğru dürüst ödenek verilmiyor diye. Elimizde, analiz raporu var. Yurttaşlarımızı arsenikli suyu içmeye mahkûm ettiniz. Afyon’dan Orman ve Su İşleri Bakanı gönderiyoruz. Ziyaret ettiğim, dolaştığım her iki köyden birinde ya içme suyu ya sulama suyu krizi var. Allah aşkınıza hizmetiniz bu mu sizin?"
 
Editör: Haber Merkezi