Köksal: “Kuraklığın verdiği zarar karşılanacak mı?”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, verdiği soru önergesinde kuraklık nedeniyle tarımda oluşan zararın karşılanıp karşılanmayacağını sordu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi. Afyonkarahisar'daki kuraklığın meydana getirdiği hasarın karşılanıp karşılanmayacağını soran Köksal'ın soru önergesinde şu vurgular yer aldı:
"Afyonkarahisar ilimizde yaşanan kuraklığın etkisiyle ekinlerde hasar görüldüğü iddia edilen bölgelerin hasarlarının tespit edilmesi için herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Çalışma yapılmış ise ne zaman yapılmıştır? Ürün hasar tespiti için herhangi bir çalışma yapıldı ise her ilçe, köy ve belde ayrı yarı belirtilmek üzere nerelerde ürün hasar tespiti için çalışma yapılmıştır? Afyonkarahisar ilimizde kuraklığın etkisi ile tarım ürünlerinde hasar meydana geldiği iddia edilen bölgelerin hasarlarının tespiti için herhangi bir çalışma yapılmamış ise vatandaşlarımızın mağdur olmasına neden olan konunun çözüme kavuşturulması için çalışma yapılmamasının gerekçesi nedir? Afyonkarahisar ilimizde kuraklık etkisiyle tarım ürünlerinde hasar meydana geldiği iddia edilen bölgelerde ürün hasar tespit çalışması yapılacak mıdır? Yapılacaksa ne zaman yapılacaktır? Yapılacak olan çalışmanın kapsamı ne olacaktır? Vatandaşlarımızı mağdur eden tarım ile ilgili konuların çözüme kavuşturulup kavuşturulmadığı ile ilgili denetimlerde bulunmak Bakanlığınızın görevi değil midir ve bu görev neden hala yerine getirilmemiştir? Afyonkarahisar ilimizde meydana gelen kuraklık etkisi ile hasara uğrayan tarım ürünlerinin zararı Başbakanlık Doğal Afet Destekleme Fonu'ndan karşılanacak mıdır? Karşılanacak ise ne zaman karşılanacaktır? Vatandaşlarımızın mağdur eden konuların çözüme kavuşturulmaması Anayasa'ya, İnsan Haklarına ve ilgili tüm yasa ve yönetmeliklere aykırılık teşkil etmemekte midir?"
 
Editör: Haber Merkezi