Köksal: “Koltuk değil, ayakkabı eskiteceğiz”
 
 
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal hafta sonu Sandıklı, Sinanpaşa ve İscehisar ilçelerini ziyaret etti. Afyonkarahisar'ın milletvekili olarak Dazkırı'dan Emirdağ'a tüm vatandaşlarla bir araya geldiğini ve gelmeye devam edeceğini kaydeden Milletvekili Köksal, "Biz Ankara'da koltuk değil, memleketimizde ayakkabı eskiteceğiz" dedi.  
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal hafta sonunu bir dizi ziyaretle geçirdi. Sandıklı, Sinanpaşa, İscehisar ve ilçelere bağlı belde ve köyleri ziyaret eden Milletvekili Köksal'a partililer de eşlik etti.
HALKLA BİR ARAYA GELMEK ASLİ GÖREV
Ziyaretlerinde vatandaşların istek, talep ve sıkıntılarını dinleyen CHP'li Milletvekili Köksal, bu ziyaretlerdeki amacının sorunları yerinde görüp tespit etmek olduğunu söyledi. Halkın sorunlarını Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde dile getirerek çözüme kavuşmasını sağlamak için çalıştıklarını ifade eden Milletvekili Köksal, "7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinin ardından halkımıza bir söz verdik. Biz seçim zamanı halkla bir araya gelen Milletvekillerinden olmayacağız diye. Milletimizin vekili olarak yapmamız gereken de budur. Sorunları birinci ağızdan dinleyip yerinde görerek bu sıkıntıların giderilmesi için var gücümüzle çalışacağız. Bir Milletvekilinin halkla sürekli bir araya gelmesi ayrı bir hizmet değil, zaten yapılması gereken asli bir görevdir" dedi.
HALKA ÇİFTE STANDART UYGULANIYOR
Sandıklı İlçesi'nde CHP ilçe örgütü ile vatandaş ve esnaf ziyaretinde bulanan Milletvekili Burcu Köksal, "Nereye gitsek esnafımız kan ağlıyor, vatandaşımız dert yanıyor. Ekonomideki kötü gidişat toplumun tüm kesimlerini etkiliyor. İşsizlik had safhaya ulaştı. Gittiğimiz her yerde bizden iş talebinde bulunuluyor. AKP, Cumhuriyet Halk Partisi'nin projelerini taklit ederek bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak sonuç açık bir şekilde ortada. Taşeron konusu CHP gündeme getirdi. Kimsenin taşeron işçiden haberi bile yoktu. Asgari ücreti 1500 lira yapacağız dedik. AKP'liler bizden sonra 1300 dediler ancak verilen vaatler yerine getirmiş gibi gösterilse de işin aslı böyle değil. AKP CHP'nin projelerini kopyaladı ama her zaman olduğu gibi çifte standartlarla halkı ayrıştırarak" ifadelerini kullandı.
İŞLETMELER TEK TEK KAPANIYOR
Sandıklı İlçesi'nde Yunus Emre Mahallesi'ndeki vatandaşlara konuk olan Köksal ve beraberindekiler burada halkın yoğun ilgisiyle karşılaştılar. Türkiye'nin ekonomik olarak gün geçtikçe kötüyü gittiğini belirten Köksal, "AKP'liler her şeyi kendi yandaşları için yapıyorlar. Halkın halini umursayan yok. Gerek ülkemizde gerekse de Afyonkarahisarımız da işletmelerimiz tek tek kapanıyor. Küçük esnafın hali ortada. Bizler vatandaşlarımızla, esnafımızla, iş adamlarımızla bir araya gelerek görüşlerini dinliyoruz. Ülkemizde yaşanan bu durumu insanlarımız hak etmiyor. Biz CHP olarak yaptığımız çalışmalarla, projelerimizle yurttaşlarımıza bu sorunları anlatıyor ve partimizin çözüm önerilerini kendilerine aktarıyoruz" diye konuştu. 
Milletvekili Köksal ziyaretleri kapsamında Sandıklı Gönüllü Hanımlar Derneği'nin El Emeği Pazarı'nın açılışına da katıldı. Köksal ve beraberindekiler daha sonra Sandıklı İlçesi'nde bulanan Yunus Emre Türbesi'ni ziyaret ederek dua ettiler.
AKP'LİLER OLMAYAN SORUNU GÜNDEME GETİRDİ
Sandıklı İlçesi'ndeki temaslarının ardından İscehisar İlçesi'ni ziyaret eden Milletvekili Köksal'a burada da CHP İlçe örgütü üyeleri eşlik etti. İscehisar İlçe Merkezi'nin yanı sıra İlçeye bağlı Karağaç ve Alanyurt köylerini de ziyaret eden Milletvekili Köksal, "İscehisar ilçemiz mermerin başkenti olarak Türkiye ve dünyada adını duyurmuştur. Ancak İlçemizde mermer ocakları iş güvenliği bahanesiyle kapatılmıştır. Her ne kadar AKP'li siyasetçiler 'Biz bu işi çözdük mermer ocakları açılacak' deseler de her mermerciden belli bir ücret istenmekte ve sadece mermer ocaklarında yapılacak düzenleme için yarım milyona yakın para harcanacaktır. AKP'liler bu konuda olmayan sorunu gündeme getirmiş, daha sonra da kahramanlık nidaları ile kendi ürettikleri sorunu çözdüklerini söylemişlerdir" şeklinde konuştu.
İscehisar İlçesi'ne bağlı Alanyurt Köyü'nde vatandaşların kendisine içme suyu sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiklerini kaydeden Milletvekili Köksal, "Yerel yönetimde başarılı olduğunu iddia eden AKP'liler köylerimizi ziyaret ederlerse vatandaşın içmek zorunda kaldığı suyu görürler biz bu konunun takipçisi olacağız" dedi.
SİNANPAŞA İLÇESİ'Nİ DE ZİYARET ETTİ
Hafta sonunu yoğun bir tempo ile geçiren Milletvekili Köksal, CHP Sinanpaşa İlçe Örgütü üyeleri ile birlikte Sinanpaşa İlçesi'nde de vatandaşlarla bir araya geldi. Köksal, Sinanpaşa İlçesi'ne bağlı Akdeğirmen Köyü'nde düğüne katılarak genç çifte mutluluklar diledi. Milletvekili Köksal,  Afyonkarahisar Merkezde Emirdağlılar Lokali'ni ziyaret ederek gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.
 
Editör: Haber Merkezi