Köksal, “Kocatepe ve Malazgirt rakip değil, birbirinin tamamlayıcısıdır”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emperyalizmin yakın tarihteki en büyük yenilgisini temsil eden Kocatepe'ye AKP yetkililerinin neden gelmediğini sorarak, “AKP, emperyalizme diz çöktürdüğümüz Kocatepe'ye neden gelmiyor? Kocatepe olmasaydı, Malazgirt’i kutlayamayacaktık. Kocatepe ve Malazgirt rakip değil, birbirinin tamamlayıcısıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal’ın, fotoğrafçı Etem Tem tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz sırasında çekilen ve efsaneleşen Kocatepe fotoğrafını eline alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşması ulusal ve sosyal medya gündeminde büyük ses getirdi.

KOCATEPE BELDESİNDE YAŞANAN MAĞDURİYETİ DEFALARCA MECLİS GÜNDEMİNE GETİRDİM!

Sözlerine PKK’lı teröristlerce şehit edilen Aybüke Yalçın öğretmeni ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anarak başlayan Milletvekili Burcu Köksal, “Termalin, mermerin ve zaferin başkenti güzel memleketim Afyonkarahisar’la ilgili bir kanun teklifi üzerinde görüşüyoruz. 27 Temmuz 2004 tarihinden başlayarak yapılan kadastro çalışmalarında fiilen kullanım hakkı oluştuğu hâlde, sit alanlarında kalması nedeniyle hazine adına tespit ve tescili yapılmış taşınmazlardan birinci ve ikinci derece arkeolojik sit alanı dışında kalan sit alanlarındaki taşınmazların kadastro tutanaklarında zilyet veya hak sahibi olarak belirtilen kişilerin veya mirasçılarının bir yıl içerisinde başvurmaları hâlinde adlarına tescil yapabilmelerine olanak sağlanmış ancak süre 2008 yılında sona ermiştir. Şimdi, bu maddeyle eski adı Büyükkalecik olan, bugünkü Kocatepe beldemizde bulunan sit alanındaki taşınmazlarda hak sahiplerine veya mirasçılarına 31 Aralık 2022 tarihine kadar tescil için hak tanınıyor. Kocatepe beldemizde yaşanan bu mağduriyeti bizzat yerinde inceleyerek ve hemşehrilerimizden defalarca dinleyerek öğrendim ve gelip Türkiye Büyük Millet Meclisinde bu mağduriyeti, bu sıkıntıyı dile getirdim. Geç kalınmış olsa da Gazi Meclisimizin sesimize kulak verip bu düzenlemeyi getirmesinden dolayı son derece memnunuz ve hemşehrilerimiz adına da teşekkür ediyorum. Doğru olanı, güzel olanı her zaman destekleriz ve her zaman yanındayız lakin yanlışın da haksızlığın da her zaman karşısında durmayı biliriz.” ifadelerini kullandı.

“KOCATEPE” DEMEK YEDİ DÜVELE MEYDAN OKUMAKTIR…

Konuşmasında fotoğrafçı Etem Tem tarafından Mustafa Kemal Atatürk'ün Büyük Taarruz sırasında çekilen ve efsaneleşen Kocatepe fotoğrafını gösteren Milletvekili Köksal, “Şimdi, burası Kocatepe; beldemize adını veren 1874 rakımlı Kocatepe. Ethem Tem'in o gün çekmiş olduğu bu fotoğraf, aslında bize her şeyi anlatıyor zaten. Sabaha karşı işte bu tepede Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Büyük Taarruz başladı. Bu Büyük Taarruz ki Kurtuluş Savaşı'nın nihai zaferidir. Kocatepe Millî Mücadele’mizin temel taşlarındandır, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı yerdir Kocatepe. “Kocatepe” demek emperyalizme diz çöktürmektir “Kocatepe” demek yedi düvele meydan okumaktır. Kocatepe'nin önemini ve anlamını Atatürk'e alerjisi olanlar “Keşke Yunan galip gelseydi.” diyenler ve fesli deli Kadir'in yol arkadaşları anlamaz, anlayamaz.” dedi.

KOCATEPE OLMASAYDI, MALAZGİRT’İ KUTLAYAMAYACAKTIK..!, İKİ ZAFERİ KIYASLAMAYA KALKMAYIN, KOCATEPE-MALAZGİRT RAKİP DEĞİL, BİRBİRİNİN TAMAMLAYICISIDIR.

“Malazgirt’te kutlamalara neredeyse tam kadro katılan AKP, Afyonkarahisar Kocatepe’ye gelince ilin vekilleri düzeyinde kalıyor. Neden?” diyen Köksal, “Her yıl Kocatepe'de, Büyük Taarruz'da düşmana diz çöktüren Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının izinden yürüyoruz; hemşehrilerimizle, yurdun dört bir yanından gelen vatanseverlerle, il protokolüyle bu coşkuya ortak oluyoruz, kutluyoruz ancak iktidar düzeyinde ne yazık ki ne Cumhurbaşkanı ne yardımcıları ne de bakanlar bu kutlamalara katılmıyor, sadece ilin vekilleriyle sınırlı kalıyor. Malazgirt’te kutlamalara neredeyse tam kadro katılan AKP, Afyonkarahisar Kocatepe’ye gelince ilin vekilleri düzeyinde kalıyor. Neden? Kocatepe olmasaydı bu zafer kazanılmasaydı biz tarihimizi ve geçmişimizi bilmeyecektik; Kocatepe olmasaydı Malazgirt'i kutlayamayacak. 2 zaferi kıyaslamaya kalkmayın, Kocatepe ve Malazgirt rakip değil, birbirinin tamamlayıcısıdır; Malazgirt de bizimdir, Kocatepe de bizimdir. “Ya zafer kazanırız ya şehit oluruz!” diyen Sultan Alparslan'la açılan Anadolu'nun kapıları “Ya istiklal ya ölüm!” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu zaferiyle ebediyen vatan kılınmıştır. İşte bu şanlı zaferi 100’üncü yılında taçlandırıp şanına yaraşır bir şekilde kutlamak için herkesi 24 Ağustosta Dereçine beldemizden başlayan zafer yürüyüşüyle 30 Ağustosa kadar süren bu kutlu zafere ortak olmak için havası sert, insanı mert kurtuluş ve kuruluşun toprağı olan güzel memleketim Afyonkarahisar'a bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

NAZIM HİKMET’İN KUVAYI MİLLİYE ŞİİRİNİ OKUDU

Milletvekili Köksal, Türkiye gündeminde büyük ses getiren konuşmasında Nazım Hikmet'in Kuvayı Milliye şiirinden şu dizelerle yer verdi:

“Sarışın bir kurda benziyordu

Ve mavi gözleri çakmak çakmaktı.

Yürüdü uçurumun başına kadar

Eğildi, durdu.

Bıraksalar

İnce uzun bacakları üstünde yaylanarak

Ve karanlıkta akan bir yıldız gibi kayarak

Kocatepe'den Afyon ovasına atlayacaktı.”

Editör: Haber Merkezi