Köksal: "Kılıçdaroğlu'ndan özür dilenmeli”
 
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik sarf ettiği "O'nu yok sayıyorum" cümlesine tepki gösterdi. Köksal, "Tüm ülkenin Cumhurbaşkanıysan, Genel Başkanım'dan özür dileyeceksin" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği sözlere tepki gösterdi. Köksal, "Cumhurbaşkanı, Ana Muhalefet Partisi liderini yok saydıklarını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı için tarafsız yemini ettiği günden bugüne kadar bir gün dahi tarafsız kalamayan Cumhurbaşkanı AKP Genel Başkanı gibi davranmaya devam ediyor. Seçimlerde AKP'ye oy isteyen, 7 Haziran'dan sonra CHP ile hükümeti kurmak intihardır diyerek AKP'ye koalisyon kurdurmayan, Hükümeti kurma yetkisini teamüller gereği ikinci parti çıkan CHP'ye vermesi gerekirken vermeyen, ülkeyi 1 Kasım seçimlerine sürükleyip AKP'yi tek başına iktidara taşımak için açık açık destek veren ve nihayetinde Genel Başkanımızı yok saydığını söyleyen Erdoğan açıkça suç işlemektedir" dedi.
KİMİN CUMHURBAŞKANISIN?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm ülkeyi kucaklaması gerektiğine dikkat çeken Köksal, şöyle devam etti:
"Kendisine şunu sormak istiyoruz. Ülkedeki Ana Muhalefet Partisi'nin liderini yok sayıyoruz derken halk olarak mı AKP olarak mı yok sayıyorsun. Halk olarak yok sayıyoruz diyemezsin zira halk tarafından seçilmiş bir parti ve lider var karşında. AKP'liler olarak yok sayıyoruz diyemezsin zira sen kayıtlı bir AKP üyesi değilsin. Tarafsız olman gereken bir makamda oturan bir insansın. Biz de sana şunu soruyoruz sen AKP’lilerin Cumhurbaşkanı mısın yoksa tüm ülkenin Cumhurbaşkanı mısın? Çık önce bunu cevapla. AKP'lilerin Cumhurbaşkanıyım diyorsan bu durum ettiğin tarafsızlık yeminine sadık kalamadığını itiraf etmen anlamına gelir. Yok eğer ben tüm ülkenin Cumhurbaşkanıyım diyorsan da halkın iradesiyle seçilmiş Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu yok saydığında halkın iradesini yoksaymış olursun. Onun için eğer tüm ülkenin Cumhurbaşkanıysan seçmenin yüzde yirmi beşinin oy verdiği CHP'nin başındaki Genel Başkanımından özür dileyeceksin."
 
Editör: Haber Merkezi