Köksal, “İnsan hakları göstermelik cümlelerden ibaret kalmamalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, insan haklarının göstermelik cümlelerden değil, gerçek anlamda uygulanması gereken bir kavram olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla önemli mesajlar verdi. Köksal, "İnsan Hakları Günü dolayısıyla çeşitli açıklamalar yapılıyor. Bu açıklamalar, ne yazık ki birkaç göstermelik cümleden ibaret kalıyor. Oysa insan hakları, gerçek anlamda uygulanması gereken bir kavramdır" dedi.

Köksal, "Siz seçimle alamadığınız belediyeleri Olağanüstü Hal uygulamalarıyla almaya kalkışırsanız, siz zam isteyen memura onurlu bir yaşam süreceği hayatı kuracak zammı vermezseniz, siz 'fabrikam kapanmasın' diyen işçiye polis zoru kullanırsanız, insan haklarından bahsedemezsiniz" ifadelerini kullandı.

AKP BİRÇOK BASKI YAPIYOR

Türkiye'de düşünce özgürlüğü anlamında büyük bir zorluk çekildiğine dikkat çeken Köksal, "AKP, kendini eleştirilemez konuma getirmek ve o konumda tutmak için görülen ve görülmeyen birçok baskı yapıyor. Yandaş sendikalar, müdürler, amirler bir tek hedef belirlemişler: AKP’ye ve dolayısıyla kendilerine muhalif kimseyi ekonomik ve siyasi olarak yaşatmamak. Böyle bir ortamda insan haklarından söz etmek gülünçtür" dedi.

HAK ARAYAN HAKKINI ALABİLECEK

Köksal, "İnanıyorum ki halkımız, 2019'da halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisi'ne yetki verecek ve insan hakları Türkiye'de layıkıyla uygulanacaktır. CHP'nin iktidarda olduğu bir Türkiye'de insanlar düşüncelerini özgürce açıklayabilecek, hiçbir belediyeye 'bizdensin, bizden değilsin' diye muamele yapılmayacak, hak arayan hakkını alabilecektir" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi