Köksal: Hiçbir CHP'li hak etmediği saati koluna takmaz

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, hiçbir Cumhuriyet Halk Partilinin hak etmediği saati koluna takmadığını belirtirken, "Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili haramla kazanmadığı gibi hak etmediği bir parayı yatak odasına saklamaz. Hele hele hiçbir Cumhuriyet Halk Partili yetim hakkı yemediği gibi yetim hakkı olan paraları sıfırlamaz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, AKP tarafından müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesini eleştirdi.

EVLENECEĞİM AMA NİKAHIMI KIYACAK BİRİNİ BULAMADIM DİYENİ GÖRMEDİM

Türkiye'de onca sorun varken müftülere nikâh kıyma yetkisi verilmesinin tartışıldığının önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Ülkemizde onca sorun varken sanki millet evlenmek için sıraya girmiş, kuyruk oluşturmuş gibi müftülüre nikah kıyma yetkisini tartışıyoruz. Türkiye’de 50 bin 292 muhtar, bin 397 belediyede 14 bin çalışan var, bunlar yeterli gelmiyor da 957 müftüye bu yetkiyi verince mi sorun çözülecek? Ben bugüne kadar 'Evleneceğim ama nikâhımı kıydıracak birini bulamadım.' diyen, şikâyet eden bu konuda kimseye rastlamadım. Dolayısıyla, bu yetki ihtiyaçtan dolayı verilmek istenmiyor. Kaldı ki ihtiyaçtan bile olsa sorunun çözümü belli. Evlendirme memurlarının sayısını artırırsınız" dedi.

ASLINDA BU BİR PROJE, TOPLUM İKİYE AYRILACAK

Ulus olmanın koşullarından birisinin yargı ve hukuk birliği olduğunu vurgulayan Köksal, "Peki, niçin müftülere bu yetkiyi veriyorsunuz? Amaç, özellikle Anadolu’da, taşrada toplumsal baskı oluşturarak müftü nikâhını yaygınlaştırıp giderek belediye nikâhının yerine alacak hâle getirmek yani aslında bu bir proje. Toplum zamanla ‘müftüye nikâh kıydıranlar’ ve ‘belediyeye nikâh kıydıranlar’ olarak ikiye ayrılacak ve müftü nikâhını kıydıranların ne kadar dindar olduğu ama belediye nikâhını kıydıranların ise dinsiz olduğu teması işlenecek. Anayasa’nın laiklik ve eşitlik ilkesi hiçe sayılarak hukuk birliği ortadan kaldırılacak, zamanla çok hukukluluk ortaya çıkacak. Hukuk inançlara göre şekillenecek, inanç farklılıklarına dayanan değişik hukukların uygulanması ise ulusal bütünlüğümüzü bozacak. Çünkü ulus olmanın koşullarından biri, yargı ve hukuk birliğidir" ifadelerini kullandı.

MÜSLÜMANIM DİYORLAR, BESMELESİZ ETİ MİLLETE YEDİRMEYE KALKIYORLAR

Köksal konuşmasının devamında şunları söyledi:

"AKP, şimdi bu birliği bozmaya çalışıyor. Bizlerin, müftülerin nikâh kıyma yetkisine karşı çıkışımıza ise ‘Cumhuriyet Halk Partisi İslam’dan ve din görevlilerinden rahatsızlık duyuyor.’ diye beyanat veriyorsunuz. Yıllardır her yerde ‘Dinsiz Cumhuriyet Halk Partisi, bunlara oy vermeyin. Bunlar iktidara gelirse ezanı susturur, camiyi ahıra çevirir, imam hatipleri kapatır.’ diye Cumhuriyet Halk Partisine çamur attınız. Çekin ellerinizi Cumhuriyet Halk Partililerin inançlarından. Bakın, bizim oralarda bir laf vardır; Para ile imanın kimde olduğu bilinmez. Siz kimsiniz Cumhuriyet Halk Partililerin inançlarını sorguluyorsunuz? Aynada kendinize bakın önce. 'Müslümanım.' diyorsunuz Sırbistan’da besmelesiz kesilen etleri millete yedirmeye kalkıyorsunuz. 'Müslümanım.' diyorsunuz, 'İşi ehlî olana verin.' diyen İslam dinine aykırı olarak işi yandaşa, yoldaşa veriyorsunuz. 'Müslümanım.' diyorsunuz, 'İsraftan kaçının.' diyen dinimize göre değil, bu ülkede en müsrif iktidar olarak tarihe geçiyorsunuz. 'Müslümanım.' diyorsunuz, 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' diyor dinimiz ama sizin iktidarınızda bu ülkede binlerce insan aç yatıyor. Çekin ellerinizi Cumhuriyet Halk Partililerin inançlarından. Bakın, size örnek vereyim; Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili hak etmediği saati koluna takmaz. Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili haramla kazanmadığı gibi hak etmediği bir parayı yatak odasına saklamaz. Hele hele hiçbir Cumhuriyet Halk Partili yetim hakkı yemediği gibi yetim hakkı olan paraları sıfırlamaz."

TOPLUMU AYRIŞTIRMAYIN, ÖTEKİLEŞTİRMEYİN

Köksal, "Bırakın artık toplumu ayrıştırmayı, ötekileştirmeyi. Bırakın artık din istismarını. Biz, Medeni Kanun’un bize sunduğu hakları, kazanımları asla size teslim etmeyeceğiz. Cumhuriyetten asla vazgeçmeyeceğiz. Sizin gücünüz bizlere, özellikle kadınlara verilen hakları almaya hiçbir zaman yetmeyecek" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi