Köksal: "Halkın içinde, halkın milletvekili olacağım"

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 1 Kasım seçimlerinin ardından mazbatasını aldı. Köksal, "Halkın içinde, halkın milletvekili olmaya devam edeceğim" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, 1 Kasım seçimlerinin ardından milletvekilliğinin tescillenmesi anlamına gelen mazbata belgesini aldı. Adliye Sarayı'nda, İl Seçim Kurulu'nda yapılan mazbata töreninden sonra basın mensuplarına değerlendirmede bulunan Milletvekili Burcu Köksal, "7 Haziran'dan sonra ikinci kez milletvekili seçildim. Bu konuda bize destek veren tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bundan sonra Cumhuriyet Halk Partisi olarak önümüzdeki seçimlerde iktidar olmak için 6 Ok'un gösterdiği hedefler doğrultusunda, Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdüreceğiz. Tüm Afyonkarahisar halkının bize vermiş olduğu güveni ve desteği boşa çıkarmayacağız. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sürekli halkın içinde, halkın milletvekili olarak mücadeleye devam edeceğim" dedi.

İKİDAR OLMAK İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞACAĞIZ

CHP'nin iktidara gelmesi için gece-gündüz çalışacağına söz veren Milletvekili Köksal, "Benim hedefim, partimi iktidara taşımak ve bu iktidar hedefi için de 4 yıllık vekillik hayatım boyunca gecemi gündüzüme katarak çalışmalarımı sürdürmek. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz anamuhalefet partisiyiz. Her zaman yanlışların karşısında olacağız, doğruları ifade edeceğiz. Yanlış yapılan her olayda mücadelemizi sürdüreceğiz. Halkımızın bize teveccühünü boşa çıkarmamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

BOŞANMA DAVALARI İLE İLGİLİ YASA TASARISI

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması ile birlikte yasama faaliyetinin de başlayacağını hatırlatan Köksal, hazırladığı bir yasa tasarısını da önce CHP Grubu'na, sonra ilgili komisyonlara ileteceğini kaydetti. Köksal, "Meclis çalışmaya başladıktan sonra ben Aile Mahkemeleri ile ilgili boşanma davalarının ülkemizde çok fazla olması dolayısıyla özellikle çiftlerin boşanma davası açarken mecburi olarak aile danışmanına, psikologa yönlendirilmeleri ile ilgili olarak bir yasa tasarısı hazırladım. Komisyonlar oluştuktan sonra ilgili komisyona ve Meclis Grubumuza ileteceğim. Mesleki hayatta gördüm yaşanan sıkıntıları. Aile, toplumun çekirdeği, temel direği. Birçok boşanma davası, mahkeme safhasına gelmeden çözümlenebilecek. Bizde böyle bir bilinç olmadığı için boşanmak için mahkemeye müracaat eden her çiftin önce mutlaka bir psikologa yönlendirilmesi ile ilgili bir yasa tasarısı hazırladım. Onu Grubumuz'a verip ilgili komisyondan geçmesini ve yasalaşmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

Milletvekili Burcu Köksal, seçim çalışmasında kendisine destek veren başta İbrahim Meydanoğlu, Ahmet Özçelik, Yusuf Demir, Yaşar Türköz, Ahmet Kaçmaz ve Kerem Can'a teşekkür etti. Köksal, ekip arkadaşları ile hatıra pozu vererek, "Gönüllü partililerimize ve ismini unuttuğum herkese teşekkür ediyorum" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi