Köksal: "Gül, tüm başörtülü CHP'lilerden özür dileyecek"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül'ün Meclis Genel Kurulu'nda CHP'li başörtülü sandık görevlilerine FETÖ'cü diyerek iftira atmasına sert tepki gösterdi. Köksal, "Gül, tüm başörtülü yoldaşlarımdan özür dileyecek" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül'ün önceki gün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda CHP'li başörtülü sandık görevlilerine FETÖ'cü diyerek iftira attığını söyledi.  
"AKLI SIRA AKP'Yİ TEMİZ GÖSTERMEYE ÇALIŞIYOR" 
Gül'ün bu sözleri ile kendi partisini temiz göstermeye çalıştığını ifade eden Köksal, "AKP Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül önceki günkü Genel Kurul da Cumhuriyet Halk Parti'li başörtülü sandık görevlilerine açıkça FETÖ'cü diyerek iftira atmış ve aklı sıra kendi partisini temiz göstermeye çalışmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi'nde özellikle taşrada yıllarca partimizin iktidarı için yazmasıyla, şalvarıyla, atkısıyla, eşarbıyla kapı kapı çalışan evinden çoluk çocuğundan fedakarlık eden seçimlerde sandık başında saatlerce bekleyen başörtülü yol arkadaşlarıma atmış olduğu bu iftiradan dolayı AKP Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül'ü kınıyorum. Gül, tüm başörtülü CHP'li yol arkadaşlarımdan özür dileyecek" dedi.
YENİKAPI RUHUNU UNUTTURUP CUMHURİYETİN
TEMELLERİNE TUZ RUHU DÖKÜYORLAR
AKP Gaziantep Milletvekili Gül'ün Meclis Genel Kurulu'nda sarf ettiği çirkin sözleri ile hükümetin son dönemdeki uygulamalarının, "Yenikapı Ruhu'nu unutturup Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerine tuz ruhu dökmek" olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Olağanüstü Hal'e (OHAL) rağmen bizler Cumhuriyet Halk Partisi olarak her zaman mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye'nin normalleşme sürecine kavuşması için elimizden gelen katkıyı sağlayacağız. Ancak AKP'nin uygulamaları ile AKP'li vekillerin söylemleri Yenikapı Ruhu'nu unutturup; 15 Temmuz'a gelinen sürece zemin hazırlayan ötekileştirme, kutuplaşma ve iftiralara devam etmekten başka bir şey değildir" ifadelerini kullandı. 
 
Editör: Haber Merkezi