Köksal, "Gelir dağılımındaki eşitsizliği ortadan kaldıracağız"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar MilletvKopyalaKontrol Tuşu+Cekili Av. Burcu Köksal, CHP iktidarında “Aile Sigortası Kurumu” (ASKUR) kuracaklarını belirterek, gelir dağılımı eşitsizliğini ortadan kaldıran vergi reformunu hayata geçireceklerini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Sabah erken saatlerde başladığı ilçe, belde ve köy ziyaretlerini gece sahura kadar sürdüren CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, Susuz, Beyyazı ve Çıkrık beldelerini ziyaret etti.

KAMU KAYNAKLARIYLA TARIMSAL ÜRETİME YENİDEN BAŞLAYACAĞIZ

Vatandaşların istek ve taleplerini dinleyen Milletvekili Köksal, "CHP iktidarında rekabet gücünü artırmak isteyen esnaf ve sanatkarların, bölgesel kooperatifler yoluyla bir araya gelmelerinin önünü açacağız. Kooperatiflerin yasal ve teknik altyapısını, üretimi ve yeni işletme ekosistemini destekleyecek şekilde düzenleyeceğiz. Kooperatif birlik ve merkez birliklerinin uyumlu çalışabilecekleri bir modeli hayata geçireceğiz. Ekilip biçilmeyen parçalı tarım arazilerini kooperatifler yoluyla kiralayacağız. Birleştirilen arazilerde çiftçiler, ziraat fakülteleri ve kamu kaynaklarıyla tarımsal üretime yeniden başlayacağız" dedi.

"ASKUR"U KURACAĞIZ

Gittiği her bölgede vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Köksal, "CHP iktidarında Hali hazırda yapılan yardımlara ek olarak, GSS primleri devlet tarafından ödenen 'eski Yeşil Kart sahipleri' her haneye aylık 1000 TL Aile Maaşı bağlayacağız. İlk Aile Maaşı’nı 2018 Eylül ayından itibaren kadınların hesabına yatıracağız. Aile Sigortası kapsamında Aile Maaşı bağlanan ailelere ayrıca; aylık 25 TL su desteği, aylık 50 TL elektrik desteği, kış aylarında aylık 100 TL ısınma desteği vereceğiz. Aile Maaşı’nın vergiden istisna olmasını, hiçbir şart altında haczedilememesini ve el konulamamasını sağlayacağız. 45 bin üniversite mezununu, Aile Sigortası Kurumu bünyesinde, aile danışmanı olarak istihdam edeceğiz. Her ailenin bir danışmanı olmasını sağlayacağız. Aile danışmanları ile en kısa zamanda bir yoksulluk envanteri hazırlayacak, sosyal destekleri gerçek hak sahiplerine ulaştıracağız. Aile Sigortası kapsamında verilen Aile Maaşı’nı kadınların hesabına yatıracağız. Böylece kadınları ekonomik açıdan güçlendireceğiz. Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın, mesleki eğitim kurslarına katılmasını ve İŞKUR’a kayıtlı olmasını teşvik edeceğiz. Aile Sigortası kapsamındaki çocuk desteklerini gebelikle birlikte başlatacağız. Çocuk desteklerinin sürdürülmesini, kız çocuklarının okula gönderilmesi şartına bağlayarak, kız çocuklarının okullaşma oranlarını yükselteceğiz. 'Aile Sigortası Kurumu' (ASKUR) kuracağız" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi