Köksal, “FETÖ’nün paraları neden tedavülde?”

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Fethullahçı Terör Örgütü’nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları simgelerinin madeni paralarda hâlâ kullanıldığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Türkiye Büyük Millet Meclisi Grup Yönetim Kurulu Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, dikkat çekici bir ayrıntıyı gözler önüne serdi. Köksal, devlet içinde yapılanan ve 15 Temmuz 2016’da hain bir darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü’nün düzenlediği Türkçe Olimpiyatları’nın simgelerinin madeni paralarda hâlâ yer aldığına dikkat çekti.

ŞEHİTLERİMİZE HAKSIZLIKTIR

Milletvekili Köksal, 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde Türkiye'nin büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldığını belirterek, "En uzun gece olarak tanımlanan ve 15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan o gecede 248 şehit verdik; 2196 vatandaşımız da yaralandı. Bu paraların tedavülde olması 248 şehidimizin ailelerine ve 2196 gazi vatandaşımıza haksızlık değil midir" dedi.

AKP’Lİ BİRÇOK BAKAN VE MİLLETVEKİLİ KATILMIŞTI

Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplaması için konuyla ilgili bir soru önergesi veren Milletvekili Burcu Köksal, “15 Temmuz 2016 günü FETÖ terör örgütü tarafından darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldık. Bu terör örgütü 15 Temmuz öncesi Türkçe Olimpiyatları adı altında AKP’li olan birçok Bakan ve Milletvekillerinin de katılımıyla faaliyetler düzenlemiştir. Bu kapsamda da ülkemizde basılan paralarda Türkçe Olimpiyatlarının simgesi kullanılmıştır. Üzerinde FETÖ’nün Türkçe Olimpiyatları’nın simgesi olan paralar halen kullanımdadır. Bir terör örgütünün düzenlediği etkinliğin simgesini taşıyan bu paralar halen neden tedavüldedir?” diye sordu.

FETÖCÜLER ETKİN GÖREVDELER Mİ?

Milletvekili Köksal, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“Eli kanlı FETÖ terör örgütünün simgesi olan bu paralar kasıtlı olarak mı piyasa da kullanılmaktadır? Bu paraların piyasadan toplatılması için bugüne kadar niçin bir çalışma yapılmamıştır? Bu paraların hala kullanılıyor olması FETÖ’cülerinde şuanda etkin ve aktif görevlerde bulunuyor olması yüzünden olabilir mi? FETÖ ile ilgili mücadele ettiğini belirten AKP iktidarı FETÖ’nün simgesi olan paraları hala piyasada tutarak mı mücadele ediyor?”

Editör: Haber Merkezi