Köksal, "Esnafta, vatandaşta burnundan soluyor"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, pazar yerinde ve Erenler Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Köksal, "Esnaf devletin yardım eli nerede diye soruyor? Vatandaş burnundan soluyor. Herşey yolunda hamdolsun diyenlere duyulur" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek beraberinde CHP Merkez İlçe Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte pazaryeri ve Erenler Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sıkıntıları yerinde dinledi.
PAZAR ESNAFI: DEVLETİN YARDIM ELİ NEREDE?
Milletvekili Köksal'a dert yanan pazar esnafı, "İşlerimiz her geçen daha kötüye gidiyor. Ekonomideki kötü gidişat zaten vatandaşın alım gücünü düşürmüştü. Birde bunun üstüne gelen koronavirüs salgını sonrası artık siftah yapamaz hale geldik. Elektrik, doğalgaz, su faturalarını ödeyemediğimiz gibi evimize ekmek bile alamaz hale geldik. Cumhurbaşkanı'nın açıkladığı teşvik, destek, hibe ve yardımlar nerede kime veriliyor. Devletin yardım eli nerede" dediler.  
ESNAFTA VATANDAŞTA BURNUNDAN SOLUYOR...
Sürekli olarak ilçe, belde ve köylerde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları yerinde dinlediğini ve yaşanan bu sıkıntıları TBMM'de dile getirdiğini kaydeden Milletvekili Köksal, "Ekonominin can damarı olan esnaf kan ağlıyor. Her geçen gün bir esnafımız kapısına kilit vuruyor. Cefakar, fedakar esnafımızın ayakta kalması ve kalkınması için biz CHP olarak dün olduğu gibi bugünde üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Gerçekleştirdiğimiz bu ziyaretlerimizle esnafımızın ve vatandaşlarımızın sorularını ve taleplerini birinci ağızdan dinleyerek yerinde görüyoruz. Bu sorunların çözümü için elimden geleni yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Biz CHP olarak her zaman vatandaşlarımızın ve esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Çiftçi, işçi, esnaf, sanayici, emekli, vatandaş burnundan soluyor. Yaşanan ekonomik buhran ortada. AKP'nin açıkladığı ekonomik paketin içi bomboş. Böyle ekonomi yönetilmez." dedi.
ERENLER'DE DÜKKANLARIN NEREDEYSE YARISI KAPALI,
HAMDOLSUN HERŞEY YOLUNDA DİYENLERE DUYURULUR..! 
Daha sonra Erenler Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Köksal, "Erenler Mahallesi'nde dükkanların neredeyse yarısı kapalı. Hamdolsun dükkanını kapatan esnafımız yok herşey yolunda diyenlere duyurulur. Afyonkarahisar'da esnafın en yoğun olduğu en çok iş yaptığı bölgelerden birisi olan Erenler Mahallesi'nde derdini dinleyecek esnaf neredeyse bulamadık. Çünkü dükkanların bir çoğu kapalı. Ya devren kiralık yada satılık... Esnaf pandemi sürecinde yardım alamadığını söylüyor. Devlet desteği göremediğinden yakınıyor. Yapıldı, verildi denilen yardımların nereye gittiğini soruyorlar. AKP esnafa gelince para yok diyor, ama dolar bazında ihale alanlara yandaşlara para var diyor." ifadelerini kullandı.
FEDAKAR ÇİFTÇİLERİMİZ, BORÇLARININ HOLDİNGLERE YAPILDIĞI GİBİ SİLİNMESİNİ İSTEMİYORLAR, FAİZLERİN SİLİNİP ANAPARANIN TAKSİTLENDİRİLMESİNİ TALEP EDİYORLAR
Erenler Mahallesi'nde geçimini hayvancılıktan sağlayan bir vatandaşa konuk olan Köksal, "Hemşehrimiz yem pahalı süt ucuz. Destek zaten yok. Besihaneme imar alanında diye destek alamadım. İmara da açılmadı borcumu ödemeye çalışıyorum diyor. Alın teriyle üretim yapan cefakar, fedakar çiftçimiz, besicimiz borçlarının holdinglere yapıldığı gibi silinmesini istemiyorlar. Faizlerinin silinip anaparanın taksitlendirilmesini talep ediyorlar. Emeklinin, işçinin, iş insanının, çiftçinin gerçekten bu ülkede hali perişandır. AKP seçim meydanında verdiği sözleri tutmadığı gibi çiftçiye de sırtını dönmüş durumda. AKP için Sudanlı çiftçi kadar Türk çiftçisinin değeri yok. Çiftçilerimiz şirketlerin ve bankaların insafına terk edilmemelidir. CHP olarak çiftçimizin, esnafımızın, vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü için mücadelemize devam edeceğiz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi