Köksal, “Esnafta iş, vatandaşta para yok!”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, ekonomik krizin birçok iş yerini ağır bir şekilde etkilediğini belirterek, "Esnaf işlerin durgunluğundan dert yanıyor, vatandaş param yetmiyor alamıyorum diyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, sosyal mesafe kurallarına büyük titizlik göstererek Afyonkarahisar merkezde Gazlıgöz ve Yeşilyol caddelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

ESNAF: HER HAFTA ZAM YAPILIYOR..!

Mevcut ekonomik krizin üstüne gelen pandemi ile birlikte piyasanın alt üst olduğunu dile getiren esnaflar, hemen hemen her hafta yapılan zamların hem kendilerini hem de vatandaşları zor durumda bıraktığını söylediler. Yaşanan ekonomik krizin toplumda büyük sıkıntıya yol açtığına dikkat çeken esnaflar, "Başta gıda ürünleri olmak üzere her şeye zam geliyor. Sürekli yükselen fiyatlar bir an önce düşürülmeli." dediler.

BASİT USUL OLMADIĞIMIZ İÇİN DESTEK ALAMADIK

Pandemi sürecinde hiçbir destek alamadıklarından dert yanın esnaflar, "Basit usul olmadığımız için destek vermiyorlar. Sanki basit usul olmayan esnaf değil. AKP hala daha herşey iyi diyor. Nasıl iyi anlamak mümkün değil. Kartlarımız şişti ödemekte zorlanıyoruz. Ödeme günleri geçti, icralık olacağız.

Vatandaş 100 gram peynir alabiliyor. Son zamanlarda 1 kilo peynir alanı görmedik. Artık peynir bile gramla alınıyor." şeklinde konuştular.

SANDIĞA GİDERKEN BUGÜNLERİ UNUTMAYIN

CHP iktidarında mevcut tüm sıkıntıları vatandaşlarla birlikte çözeceklerini söyleyen Milletvekili Köksal “Memur, emekli, çiftçi, işçi, iş insanı olmak üzere her kesimden vatandaşımız ekonomik sıkıntı içerisinde. CHP olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanındayız. İnsanlarımızın sesi olmaya onların sorunlarını çözmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bir çok esnafımızın pandemi sürecinde söz edilen destekleri alamadıklarını öğrendik. Sanki basit usul olmayan esnaf değil. 500 lira kira desteği kimin neyine yetecek? Bizim CHP olarak tek isteğimiz sandığa giderken bugünlerin unutulmamasıdır." dedi.

BÜTÇEYİ VATANDAŞA KULLANMIYORLAR..!

Vatandaşların artık 1 kilo peynir bile alamaz duruma gelmelerinin çok üzücü olduğu kaydeden Köksal, "İnsanımızın alım gücü düştü. Aslında bu vatandaşın ne kadar kötü durumda olduğunu gösteriyor. Ramazan öncesi de piyasa durgun durumda. Türkiye'de bütçe de para var. Ama bu bütçeyi istediğin yere kullanmak senin siyasi tercihindir. Bunlar bütçeyi beşli çeteye kullandılar. Biz vatandaşa kullanacağız. İşçiye, emekliye, esnafa, KOBİ'ye, iş insanına, çiftçiye vereceğiz. Biz CHP olarak insanımızın dolayısıyla esnafımızın sesi olmak için mücadeleye devam edeceğiz. Bu noktada yaşanılanları yansıtacağız. Allah'ın izniyle vatandaşlarımızın desteği ile iktidar olduğumuzda da gereğini yapacağız. CHP iktidarında tüm sorunları vatandaşla birlikte çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi