Köksal, "Emek en yüce değerdir"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Emek en yüce değerdir. Emekçinin emeğine sahip çıkması, ülkesine de sahip çıkması demektir" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, emekçilerin haklarına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Köksal, "Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak inanıyoruz ki emek en yüce değerdir. Emeğin kutsallığı siyasi görüşlerin yanı sıra İslam dininde de vurgulanmıştır. Bu yüce değere sahip çıkacak olan, emekçiler ve halkçılardır. Emeğe sahip çıkmak, ülkeye ve geleceğe sahip çıkmak demektir" dedi.

4-C UYGULAMALARI ARTTI

Türkiye'de son 15 yıldan bu yana emekçilerin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Milletvekili Köksal, "Özelleştirme furyaları ile başlayan süreçte işçilerin kadro hakları ellerinden alındı, 4-C uygulamaları arttı. Emekçiler, her an kapının önüne konur hâle geldi. Kalifiye işçi çalıştırmak, maaş ve sigorta ücretlerinin artması olarak algılandı. Ülkedeki taşeronlaşma bu süreçte yaygınlaştı" ifadelerini kullandı.

İŞÇİLERİN SESİNİ DUYMUYORLAR

16 Nisan referandumu öncesindeki tartışmaları da hatırlatan Milletvekili Köksal, "Biz Cumhurbaşkanlığı makamında bu kadar yetkinin toplanması, işçi haklarına bile zarar verebilir dedik ve bunu ısrarla vurguladık. 16 Nisan öncesi bizim bu sözlerimize cevap vermeye çalışanlar işçilerin 'Biz taşeron olmak istemiyoruz, kadro istiyoruz' talebine 'Bizim öyle bir sözümüz olmadı. O sözü Ahmet Davutoğlu verdi' demişlerdir. Parti aynı parti, hükümet aynı hükümet, program aynı program. Ama işlerine gelmeyince işçilerin sesini duymazlar" şeklinde konuştu.

SENDİKALI DEĞİL, PARTİLİ İŞÇİ KAVRAMI OLUŞTU

Milletvekili Köksal, mesajını şu cümlelerle bitirdi:

"AKP hükümetinin iktidarda olduğu süre içinde Türkiye sendikalı işçiler yerine partili işçiler kavramı ile tanıştı. Temizlik işçisi de, bilgi-işlem de çalışan tekniker de önce AKP örgütüne üye oldu, sonra iş buldu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu düzenin yanlışlığını bir kez daha hatırlıyoruz. İşçinin liyakatiyle çalışabildiği, alın teri kurumadan hakkını alabildiği aydınlık günler için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramını kutlarım."

Editör: Haber Merkezi