Köksal: Emek en yüce değer 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, emeğin en yüce değer olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, emekçinin emeğine sahip çıkmasının, ülkesine de sahip çıkması anlamına geldiğini ifade etti.
EMEĞİN KUTSALLIĞI İSLAM DİNİNDE DE VURGULANMIŞTIR
"Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak inanıyoruz ki emek en yüce değerdir.” diyen Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Emeğin kutsallığı siyasi görüşlerin yanı sıra İslam dininde de vurgulanmıştır. Bu yüce değere sahip çıkacak olan, emekçiler ve halkçılardır. Emeğe sahip çıkmak, ülkeye ve geleceğe sahip çıkmak demektir. Türkiye'de emekçiler zor bir süreçten geçiyor. Özelleştirme furyaları ile başlayan süreçte işçilerin kadro hakları ellerinden alındı. Emekçiler, her an kapının önüne konur hâle geldi. Kalifiye işçi çalıştırmak, maaş ve sigorta ücretlerinin artması olarak algılandı. Ülkedeki taşeronlaşma bu süreçte yaygınlaştı." ifadelerini kullandı.
AKP TÜRKİYE’YE PARTİLİ İŞÇİ KAVRAMINI GETİRDİ…
AKP sayesinde Türkiye'nin sendikalı işçiler yerine partili işçiler kavramı ile tanıştığının önemle altını çizen Köksal, "Temizlik işçisi de, bilgi-işlem de çalışan tekniker de önce AKP örgütüne üye oldu, sonra iş buldu. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu düzenin yanlışlığını bir kez daha hatırlatıyoruz. İşçinin liyakatiyle çalışabildiği, alın teri kurumadan hakkını alabildiği aydınlık günler için mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu düşüncelerle 1 Mayıs, işçinin emekçinin bayramını kutlarım." dedi.

Editör: Haber Merkezi