Köksal: Doktor ataması yapılacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya Sandıklı Devlet Hastanesi'nde ihtiyaç olan alanlara doktor ataması yapılıp yapılmayacağını sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na iki ayrı soru önergesi verdi. 
SANDIKLI DEVLET HASTANESİNE DOKTOR ATAMASI YAPILACAK MI?
Önergesinde, Sandıklı Devlet Hastanesinde Kulak Burun Boğaz, Çocuk Hastalıkları ve Kadın Doğum uzmanlarına ihtiyaç olduğunu ve bu konuda atama yapılıp yapılmayacağını soran Milletvekili Av. Burcu Köksal, "Sandıklı Devlet Hastanesinde bir tane Göz Hastalıkları Uzmanı ve Genel Cerrahi uzmanı vardır, fakat hasta sayısına bakıldığında yetmemektedir. Bu alanlarda da yeni atamalar olacak mıdır? Sandıklı Devlet Hastanesinde Göğüs Hastalıkları Uzmanı ve Cildiye Uzmanı da yoktur. Cildiye Uzmanları Afyonkarahisar’dan geçici görevle gönderilirken, Göğüs Hastalıkları olan hastalara da Dahiliye Uzmanları bakmaktadır. Sandıklı Devlet Hastanesi için Göğüs Hastalıkları ve Cildiye Uzmanı ataması yapılacak mıdır?" dedi.
TAVUK KARASI HASTALIĞI İLE İLGİLİ BİLİMSEL ÇALIŞMA YAPILIYOR MU?
Köksal, diğer soru önergesinde ise, Bakan Koca'ya Türkiye’de Tavuk Karası hastalığı olarak bilinen Retinitis Pigmentosa (RP) adlı göz hastalığına sahip kaç kişi olduğunu sorarak, "Bu hastalığın henüz bir tedavisi olmamakla birlikte dünyada bu konuda bilimsel çalışmalar mevcuttur. Türkiye’de bu hastalıkla ilgili Bakanlığınızın desteklediği bir bilimsel çalışma var mıdır?" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi