Köksal: “Çiftçimiz traktörüne mazot koyamaz hale gelmiş”
 
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Bolvadin İlçesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek incelemelerde bulundu. İlçeye bağlı belde ve köyleri ziyaret eden tarlalardaki çiftçilerle görüşen Milletvekili Köksal, "Tarlalardaki ekinlerin hali perişan, çiftçimiz traktörüne mazot koyamaz hale gelmiş. Ne acıdır ki, çiftçilerimizin bu senede yüzü gülmeyecek" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP Bolvadin İlçe örgütü ile birlikte ilçeye bağlı Özburun, Dişli Beldesi ve Ortakarabağ, Büyükkarabağ, Çukurcak, Karapınar köylerinde vatandaşlarla bir araya geldi.
EKİNLERİN HALİ PERİŞAN
Tarlalardaki çiftçilerle sohbet ederek sıkıntılarını dinleyen Köksal, "Üreten, ürettiği ile ülke ekonomisine katkı sağlayan çiftçimiz hak ettiği değeri ve kazancı görememektedir. Türkiye geçmiş dönemlerde kendi kendine yetebilen bir tarım ülkesiyken şuan tarımda dış ülkelerden ithalat yapar hali gelmiş durumdadır. AKP hükümetinin uyguladığı tarım politikaları ile çiftçilerimiz adeta hayatta kalma mücadelesi vermek zorunda bırakılmıştır. Bu yanlış politikaların sonucunda köyden kente göçler hızla devam etmektedir. Tarlalardaki ekinlerin hali perişan çiftçilerimiz çeşitli tarım hastalıkları sonucu ekinlerinden verim alamıyorlar. Bu durum sadece Bolvadin ilçemizde değil, diğer ilçe ve köylerimizde de aynı. Biz CHP olarak, çiftçimizin sesi olmaya onların sıkıntılarını dertlerini TBMM'de duyurmaya ve bu sorunlara çözüm bulmaya dün olduğu gibi bugünde devam edeceğiz. Bu mücadelemizde çiftçimiz geçmiş yıllarda olduğu gibi yeniden emeğinin karşılığını hak ettiği şekilde alana kadar devam edecektir" dedi.
Tarım ve hayvancılığın ülke ekonomisinin önemli dinamolarından biri olduğunu kaydeden Köksal, "Tarımsal ürünler para etmezse, çiftçimiz ve köylümüz olmazsa Türkiye büyüyemez gelişemez" ifadelerini kullandı.
ALIM GÜCÜ DÜŞÜYOR, EKONOMİ YENİ BELİRSİZLİKLERE GEBE
CHP Bolvadin İlçe örgütü üyeleri ve beraberindeki partililer ile ilçe merkezi ve beldelerde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunan CHP Milletvekili Köksal, "Esnafımız dertli, Bağkur primlerinin yüksekliği piyasadaki alım gücünün düşmesi ekonominin her geçen gün kötüye gitmesi, kimi esnafında emeklilikte yaşa takılması en büyük sıkıntılar arasında yer alıyor. Ekonomideki bu kötü gidişat beraberinde işsizliği getiriyor. Türkiye'de her beş gencimizden biri işsiz. Ülkemizde yurttaşlarımız asgari ücretin altında bile iş bulamadıklarından yakınıyorlar. Her geçen gün işsizler ordusu büyüyor. Bu tablonun bir acı tarafı da eğitimli gençlerimizin AKP hükümetinin yanlış politikaları sonucu iş bulamamalarıdır. Toplumun tüm kesimlerini etkileyen ekonomideki kötü gidişat sonucu büyük, küçük ölçekli bir çok işletme iflas etmektedir. Ekonomimizdeki bu kötü gidişatın ana sebebi AKP tarafından ekonomideki tüm yükün işçi, memur ve emeklilere yıkılmasıdır. Bu durumda ülke ekonomimizin yeni belirsizliklere gebe olduğunun açık bir göstergesidir" diye konuştu.
ŞEHİT TEK'İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİNDE BULUNDU
CHP'li Köksal daha sonra terör örgütünün hain saldırısı sonucu geçtiğimiz hafta şehit düşen Hasan Basri Tek'in ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Ateşin sadece düştüğü yeri yakmadığını ifade eden Köksal, "Artık bu haberleri duymak okumak istemiyoruz. Ateş sadece düşüğü yeri yakmıyor. Ülkemizin dört bir tarafından şehit haberleri geliyor ve her seferinde yüreğimiz yanıyor. Terörle mücadelede gereken kararlılık gösterilmelidir. Bir hafta içerisinde Afyonkarahisar'a iki şehit ateşi düştü. Buradan Piyade Uzman Çavuş Hasan Basri Tek kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dilerim" şeklinde konuştu.
EĞİTİM SİYASETİN ARKA BAHÇESİ HALİNE ÇEVRİLDİ
Köksal daha sonra Afyonkarahisar merkezde CHP Merkez ilçe örgütü ile birlikte Eğitim-Sen'i ziyaret edip öğretmenlerle görüştü. Türkiye'de öğretmen atamalarında yaşanan sorunlara değinen Köksal, "Okullarımıza yeteri kadar öğretmen ataması gerçekleştirilmiyor. Ücretli öğretmen değil, tüm öğretmenler kadrolu atanabilmelidir. Tabii eğitimdeki tek sorun atama bekleyen öğretmenlerimiz değil, yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi yetiştiren öğretmenlerimiz üye oldukları sendikalara göre ayrıştırılıyor. Eğitim sistemi adeta siyasetin arka bahçesi haline çevrildi. Bizler CHP olarak bunları dile getirmekten ziyade bu sorunlara çözüm üretebilmek adına siz değerli öğretmenlerimizle bir araya gelerek sıkıntıları bire bir dinliyoruz. Bu sorunlara çözüm yollarını yine birlikte bulmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.
 
Editör: Haber Merkezi