Köksal, “Çiftçi üretmezse ekonomi çöker”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, besicilerin çaresizlikten kuzulu koyunlarını satışa çıkardığını söyleyerek, "Besiciler çaresizlikten hayvanlarını satıyor. Çiftçi üretmezse ekonomi çöker" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Şuhut İlçesi'nde beraberinde CHP Şuhut İlçe Başkanı Mehmet Kahraman ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte hayvan pazarını, sebze-meyve pazarını, esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

BESİCİLER: KUZULU KOYUNLARIMIZI SATIŞA ÇIKARDIK!

Milletvekili Burcu Köksal, ilk olarak Şuhut Hayvan Pazarı'nda besicilerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Besiciler çoban ve saman parasını bulamadıkları için kuzulu koyunlarını satışa çıkardıklarından dert yanarak, "Hayvan azalıyor. Yem, saman pahalı. Çiftçinin elinden tutan yok! Artan maliyetlerle başa çıkamıyoruz. Çobanın parasını veremiyoruz. Saman ve yem pahalı. Tonu 4 bin lira... Çaresizlikten hayvanlarımızı satıyoruz. Ama istediğimiz fiyatı veren de yok. Yem ve saman pahalı olunca, millet para kazanamayınca herkes ineklerini mecburen sattı. Ama şimdi de hayvan tavan yaptı. Fakirin elinden mal çıktıktan sonra pahalandı. Yine her zaman ki gibi zengin parasına para kattı. Fakir ise daha da fakirleşti." dediler.

BESİCİ DE ÇİFTÇİ DE YOK OLMAK ÜZERE..!

AKP'nin yanlış ekonomi politikalarının besiciyi de bitirdiğini kaydeden Köksal, "Besiciler maliyetleri karşılayamıyorlar. Çiftçi üretmezse ekonomi çöker. Hayvancılık üretimine gereken değer verilmeli. AKP'nin yanlış politikaları nedeniyle besici de çiftçi de günden güne yok oluyor. Ama AKP bu durumu izlemekten başka bir şey yapmıyor. AKP ithal hayvan alımı yapacağına kendi üreticisine destek verirse ülkemizde hayvancılık bitmez. AKP'lilerin yandaşlarının cebini doldurma politikalarının sonucu ülke yangın yerine döndü." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞI AÇLIĞA MAHKUM EDEN AKP'Yİ VATANDAŞTA SANDIKTA SİLECEK

Daha sonra sebze-meyve pazarı ile esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek burada da dertleri birinci ağızdan dinleyen Milletvekili Burcu Köksal, "Nereye gitsek aynı bir dokunup bin ah işitiyoruz. Vatandaş kan ağlıyor. Evine ekmek götüremiyor. Bu gidişat böyle devam etmez. Herkes hak ettiği emeğinin karşılığını almalı. Toplumun tüm kesimleri mağdur. Saray hükümeti yandaşlarıyla bolluk içresinde yaşayıp, zenginliklerine zenginlik katarken vatandaşlar günden güne daha da yoksullaşıyor. Vatandaşı açlığa mahkum eden AKP'yi vatandaşta sandıkta silecek." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi