Köksal, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında önemli vurgularda bulundu. Milletvekili Köksal,  basının sorunlarını dile getirerek, yerel, internet ve ulusal düzeyde yayın yapan medyanın özgürlüğünden yana olduklarını, ülkede demokrasinin hakim olması gerektiğinin önemle altını çizdi. 
GAZETECİLERİN İŞİNİ YAPMASI ENGELLENİYOR
Türkiye’de basın ve haber alma hürriyetindeki en önemli sorunun iktidarın "Ya bendensin, ya hainsin" denklemine oturttuğu düzen olduğunu dile getiren Köksal, "İktidarı eleştiren gazetecilerin başına ne geleceği meçhuldür. Bu gazeteciler, bir gün kalktıklarında gözaltına alınabiliyor, bir gün kalktıklarında sosyal medyada linçe uğrayabiliyor, bir gün sokakta yürürken fiili saldırıya uğrayabiliyor. Türkiye, cezaevindeki gazeteciler sıralamasında ne yazık ki dünyada ilk sıralarda. Gazeteciler, kamu adına, vatandaşın sesini kamu organlarına, kamu organlarının hizmetlerini de vatandaşa duyurmak için çalışıyorlar. Bunu özümseyemeyen iktidar ise adeta “Pembe Gazete” çıkarılmasını isteyerek sadece duymak ve görmek istediklerinin yazılmasını arzu ediyor. Arzu etmekle kalmıyor, basın kuruluşlarının en yüksek sorumlusundan başlayarak baskı uyguluyor. “Şu gazeteciyi istemiyorum”, “Bu gazeteciyi susturun” gibi yasadışı talimatlarla gazetecilerin işini yapması engelleniyor.” ifadelerini kullandı. 
AKREDİTASYONUN AMACI YASAKLAMA DEĞİLDİR..!
Gazeteciliğin bir sorununun da maddi zorluk olduğunu kaydeden Köksal, “Basın kuruluşlarının yaşadığı maddi zorluklarda meslekte yaşanan bir diğer sıkıntıdır. Maddi zorluk hem basın kuruluşunu, hem gazeteciyi hem de gazeteci olmak isteyen binlerce kişiyi ilgilendirmektedir. Maddi zorluk çeken basın kuruluşları, ek bir istihdam olanağı sağlayamamakta, basın kuruluşlarındaki işler gereğinden az kişiyle sürdürülmeye çalışılmakta, gazeteci iş dışında kendisini geliştirici ve kafasını rahatlatıcı bir faaliyet yürütememektedir. Öte yandan devlet kurumları da gazeteciler arasında akreditasyon adı altında ayrımcılık yapmaktadır. Akreditasyon, ülkemizde “Benim istediğimi yazmayan gazeteci, istediği soruyu sormayan televizyoncu toplantımı takip etmesin” demek için uygulanıyor. Oysa demokratik bir ülkede akreditasyon, o toplantı veya görüşmeye hangi muhabir ve kameramanın görevlendirileceğini bildirmek için yapılır. Akreditasyonun amacı yasaklama değil, isim belirleme olmalıdır.” diye konuştu. 
CHP İKTİDARINDA BASIN ÖZGÜR OLACAK
Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında basın kuruluşları ve gazetecilerin özgür olacaklarını, sektörün sorunlarının çözüleceğini belirten Köksal,  “CHP iktidarında gazeteciler belge ve bilgi ekseninde eleştirilerini rahatça yapabilecekler. CHP iktidarında başta resmî ilanlar olmak üzere basın kuruluşlarının ayakta durabilmesi için ne gerekiyorsa yapılacak. Bu duygu ve düşüncelerle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde halkın haber alma hakkı için çalışan gazetecilerin hedef gösterilmediği, şiddete uğramadığı, gözaltılarla, tutuklamalarla karşılaşmadığı bir Türkiye diliyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi