Köksal, “Bu Anayasa da çiftçi, işçi, emekli, memur yok”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye'de 6,5 milyon işsiz, 17 milyon hanede yoksulluk varken AKP'nin rejim değişikliği yapmak istediğini belirtti. Köksal, "Anayasal güvence altına alınan ekonomik ve sosyal haklar, tek adam rejimiyle bir kişiye devrediliyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Dinar İlçesi'nde Sanayi Sitesi esnafı ile ilçeye bağlı Bülücalan, Dikici ve Karahacılı köylerinde vatandaşlarla bir araya gelerek Anayasa teklifine neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı.

6,5 MİLYON İŞSİZ, 17 MİLYON HANEDE YOKSULLUK VAR

Referandum çalışmaları kapsamında ilk olarak Dinar Sanayi Sitesi esnafını ziyaret eden Milletvekili Köksal, esnafa hayırlı işler dileyerek, istek talep ve sorunlarını dinledi. Sanayi Sitesi'nde girilmedik dükkan sıkılmadık el bırakmayan Köksal, "Ülkemizde şu anda 6,5 milyon işsizimiz var. 17 milyon hanede yoksulluk varken, AKP rejim değişikliği yapmak istiyor. Anayasal güvence altına alınan ekonomik ve sosyal haklar, tek adam rejimiyle bir kişiye devrediliyor. Rejim değişikliği ile tek adama öyle yetkiler veriliyor ki; örneğin tek adam istediği zaman asgari ücreti dondurabilecek. Demokratik parlamenter sistem içinde vatandaşlarımızın bütün hakları parlamentoda tartışılabilir. Ancak tek adam rejiminde vatandaş nereye gidecek, hakkını nerede arayacak? Esnafımız çoluk çocuğunun rızkını sağlamak için alın teriyle para kazanıyor. Toplumun tüm kesimlerinin ve dolayısıyla esnafımızın tüm haklarını teslim etmek de bizim görevimizdir. Alın teriyle para kazanmak gibi, onurluca para kazanmak gibi güzel bir iş yoktur. Tek adam rejiminde çok şey değişebilir. Bir kişiye devleti teslim etmenin risklerini hepimiz biliyoruz. Anayasalar toplumda yaşayan herkesin haklarını güvence altına alan yasalardır. İster sanayici olsun, ister emekli olsun, ister esnaf olsun, ister memur olsun, ister taşeron işçisi olsun, herkesin haklarını güvence altına alan yasalara anayasa deniyor. Anayasalar eşit yurttaşlık esasına göre inşa edilen yasalardır. Herkes eşittir ve hakkını, hukukunu eşit koşullarda arar. Tek adam rejiminde bunların hiçbirisi olmayacak. Vatandaş kendisi ile ilgili kararları sadece Resmi Gazete'den okuyacak. Tartışma bile olmayacak. Onun 16 Nisan'da tüm yurttaşlarımız “Hayır” diyecekler" dedi.

BU DEĞİŞİKLİK NİYE YAPILMAK İSTENİYOR?

Milletvekili Köksal Dinar Sanayi Sitesi esnafını ziyaretinin ardından ilçeye bağlı köylerde de vatandaşlarla bir araya geldi. Anayasa değişikliği ile vatandaşın hangi sorunu çözülecek diyen Köksal, "Bu rejim değişikliği İşsizlik derdini çözecek mi, çiftçinin mazot derdini çözecek mi, pahalı olan fiyatları düşürecek mi, taşeron işçinin sorununu çözecek mi, esnafın sorununu çözecek mi, sanayicinin sorununu çözecek mi, Türkiye’ni itibarını mı arttıracak? O zaman bu değişiklik niye geliyor? Her gittiğim yerde üstüne basa basa söylüyorum; Cumhurbaşkanlığı makamı 80 milyonu temsil eden ortak değeridir. Cumhurbaşkanlığı makamını ortak değer olmaktan çıkarırsak, birliği temsil edecek unsur bulamayız. Rejim değişikliği ile cumhurbaşkanı arzu ettiği kadar başkan yardımcısı atayabilecek. Bunun partilerle ilgisi yok. Bütün bunları düşünerek vatandaşlarımız sandığa gitmeliler" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi