Köksal, “Barınma Sorunu, KYK Yurtlarına Ranza Ekleyerek Çözülmez, Yurtlar İnşa Ederek Çözülür”

Köksal; Bakan Kasapoğlu’na Motokrosa ayrılan bütçenin yarısının niçin diğer spor dallarına ayrılmadığını sordu

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na Afyonkarahisar'da futbol, basketbol ve voleybol da yaşanılan sıkıntıları sorarak, "Motokros'a ayrılan bütçenin yarısı neden futbol, basketbol ve voleybol gibi spor branşlarına ayrılmıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Bakanlığının 2023 yılı bütçe görüşmelerinde Afyonkarahisar'da futbol, basketbol ve voleybol da yaşanan sıkıntıları gündeme getirdi.

AFYONKARAHİSAR KADIN FUTBOL TAKIMINA NEDEN DESTEK VERMEDİNİZ?

Plan ve Bütçe Komisyonunda Gençlik ve Spor Bakanlığı Bütçesinin görüşmelerinde KYK yurtları ve Afyonkarahisar’da spora ilişkin yaşanan tüm sorunları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na soran Milletvekili Köksal, "Sayın Bakan, konuşmanızda "'Kadın spor yaparsa tüm toplum spor yapar.' diyerek kadınlarımızı spora teşvik edecek çalışmalar gerçekleştirdik." dediniz ancak Afyonkarahisar'da Afyon İdmanyurdu Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde 2. Lig'de bulunan Afyonkarahisar Kadın Futbol Takımı'na ne yazık ki hiç destek olmadınız. Bunlar amatör takım değil, her gün antrenman yapmaları gerekiyor ancak Afyonkarahisar Belediyesi haftada sadece iki gün bir buçuk saatlik saha kullanım izni verdi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü "Bizim elimizde saha yok, sahalar Belediyenin." diyor ancak Belediye de lütfedip ancak bir buçuk saatlik, iki günlük bir saha kullanım izni veriyor. Şimdi, kadın futbol takımlarını niçin desteklemiyorsunuz? Ayrıca, kadın futbol takımlarının 2. Lig karşılaşmaları niçin başlamadı?" dedi.

AFYONKARAHİSARLI ANTRENÖRLER VİZE ALMAK İÇİN FARKLI İLLERE GİTMEK ZORUNDA KALIYOR..!

Bakan Kasapoğlu'na Afyonkarahisar'da yaşanan "antrenör belgesi vize" sorununu soran Köksal, "Afyonkarahisar'da 1 Kasım itibarıyla Büyük Erkekler Basketbol Ligi başlıyor. 8 takım var ancak ilimizde ikinci kademe antrenör belgesi olanların vizeleri yok. Vize almaları için farklı illerde seminerler düzenleniyor ancak bunun için de yol parası, yemek parası, konaklama gideri harcamak zorundalar. Bu harcamaları yapamadıkları için bu vizeler alınamadı; bu yüzden 1 takım ligden çekildi, birkaç takımın da hâlâ sıkıntısı devam ediyor. Neden bu seminerler Afyonkarahisar ilinde düzenlenmiyor? Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu işe neden el atmıyor? Bunu merak ediyoruz." şeklinde konuştu.

BASKETBOL VE VOLEYBOL TAKIMLARI KAPANDI, MOTOKROS İÇİN BİRİLERİNE MİLYONLARCA LİRA PARA AKTARILIYOR

Milletvekili Köksal, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Geçen yıla kadar Afyonkarahisar'da Anadolu Efes'i yenen ve birçok başarılara imza atmış çok güzel bir basketbol takımımız vardı ancak bu takım kapandı. Niçin basketbol takımımıza destek olmadınız? Yine, Afyonkarahisar'da motokros için birilerine milyonlarca lira para harcanıyor, para aktarılıyor. Peki motokrosa ayrılan bütçenin yarısı Afyonkarahisar'da futbola, basketbola ve voleybola niçin ayrılmıyor? Basketbol, voleybol takımları kapandı; futbol takımımız 2. Lig'de. Çevre illerimiz Konya, Eskişehir ve hatta Manisa Akhisar futbol takımı Süper Lig'e çıkarken biz maalesef hala 2. Lig'deyiz. Söze gelince "Tesis ve otellerimizde spor şehriyiz." diyorsunuz ancak bırakın spor şehri olmayı, eldeki takımlar kapanıyor, eldekileri kaybediyoruz. Basketbol ve voleybol takımları kapandı."

VEYSEL EROĞLU SPOR SALONU ÇÜRÜMEYE TERK EDİLDİ, SPORA DESTEK BU MU?

"Veysel Eroğlu Spor Salonu atıl duruma düştü, bina neredeyse çürümeye terk edildi." diyen Köksal, "Şimdi, spora destek bu mu? "Afyonkarahisar spor şehri olacak." dediniz; böyle, takımları yok ederek mi spor şehri oluyoruz?" ifadelerini kullandı.

BARINMA SORUNU, KYK YURTLARINA RANZA EKLEYEREK ÇÖZÜLMEZ, YURTLAR İNŞA EDEREK ÇÖZÜLÜR

KYK yurtlarında öğrencilerin yaşadıkları sıkıntıları da gündeme getiren Milletvekili Burcu Köksal, "KYK yurtlarında izin süreleri yetmiş beş günden otuz güne düşürülmüş. Öğrenci, yurt harici başka bir yerde konaklayacak olursa izin almak zorunda. Özellikle uzak yerlerden gelip memleketine giden öğrenciler veya hafta sonu bulunduğu ilde akrabasına giden öğrenciler için çok büyük bir mağduriyet oluşacak. Niçin süreyi otuz güne çektiniz? "Cumhuriyet tarihinin en yüksek kapasitesine çıkarttık." dediğiniz yurtlarda iki üç kişilik odalar, yedi sekiz kişiye çıkarıldı. Baza yerine ranza konularak, öğrencilere âdeta adım atacak yer bırakmayarak yurt sorunu çözülmüş mü oluyor? Açıkçası, barınma sorunu odalara ranza ekleyerek değil yeni yurtlar inşa ederek çözülür." dedi.

BEŞ YILDIZLI OTEL KONFORUNDA DENİLEN KYK YURTLARI 25 YIL ÖNCEKİ GİBİ, HİÇ BİR İLERLEME YOK

Milletvekili Köksal, konuşması sırasında mevcut KYK yurtlarından bir resim göstererek, "Bakın, burası bir KYK yurdu. "Beş yıldızlı otel konforunda." dediğiniz yerler böyle. Siz bu şekilde mi çözüyorsunuz? Yirmi beş yıl önce ben KYK yurdunda kalırken de böyleydi, hâlâ bu şekilde; yirmi beş yıldır hiçbir ilerleme yok." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi