Köksal, “Asgari ücrete yapılan sözde zam daha cebe girmeden erimeye başladı”

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, asgari ücrete yapılan sözde zammın daha cebe girmeden erimeye başladığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, beraberinde CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Akyıldız ve partililer ile birlikte Afyonkarahisar merkeze bağlı Beyyazı Kasabası'nda vatandaşları ziyaret etti. Milletvekili Köksal, halkın sıkıntılarını dinleyerek CHP'nin projelerini anlattı.

AKP'NİN AMACI GÜNÜ KURTARMAK

Kahvehanede vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Burcu Köksal, asgari ücrete yapılan zammı eleştirerek, "Ülkenin yarısı ayda sadece 8500 liraya hayatta kalmaya çalışacak artık. İzmir’de köylerde bile kiralar 4-5 bin. Büyükşehirleri söylemiyorum bile. Ne yapacak bu insanlar? AKP iktidarında para pul oldu. Enflasyon karşısında vatandaş perişan oldu. Geçen yıl bu zamanlar asgari ücretle; 1168 kilo soğan alınabiliyordu. Bugün verdikleri 8.506 lirayla 756 kilo soğan alınabiliyor. İlginç olan ise asgari ücrete yapılan zam daha cebe girmeden erimeye başladı. AKP'nin amacı enflasyonu kontrol altına alarak vatandaşın alım gücünü yükseltmek değil, günü kurtararak pembe tablo çizmek. Ama artık yolun sonuna geldiler. AKP'nin verdiği tüm sözler her zamanki gibi boşa çıkıyor. Vatandaşlarımız AKP'nin yapmadığını görüyor. Halkın alın teri ve emeğini hiç eden AKP en güzel cevabı sandıkta alacak." dedi.

RESMEN SEFALET ÜCRETİ..!

Asgari ücretin açlık, yoksulluk sınırının çok altında olduğunu dile getiren Milletvekili Köksal, "2023 yılı için belirlenen asgari ücret, resmen sefalet ücretidir. Milyonlarca vatandaşımız yoksulluk ücretine mahkûm edildi. Gıda maddeleri başta olmak üzere, zorunlu harcama kalemlerindeki artışlar sözde zamlanan asgari ücretin satın alma gücünü 24 saat içinde eritti. Artan hayat pahalılığı, vatandaşlarımızın yaşantısını her geçen gün biraz daha zorlaştırıyor. Acı bir gerçekte Türkiye’de bırak asgari ücretle çalışmayı, insanlar iş bile bulamıyorlar. Ama biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak vatandaşlarımızı 'Saray'ın eline teslim etmeyeceğiz. AKP'nin 'Saray saltanatına' vatandaşlarımızla birlikte son vereceğiz. Geliyor gelmekte olan." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi