Köksal: "Anayasa değişikliği ülkenin hangi sorununu çözecek"
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa Değişikliği Paketi'nde yer alan 18 maddenin içerisinde ülkenin sorunlarına çözüm olacak bir maddenin yer almadığını söyledi. Köksal, "Anayasa değişikliği ülkenin hangi sorununu çözecek" dedi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal beraberinde CHP Merkez İlçe örgütü ve CHP Değirmenayvalı Belde örgütü ile birlikte Değirmenayvalı Beldesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek Yeni Anayasa teklifine neden hayır denilmesi gerektiğini anlattı.
SİYASİ MESELE DEĞİL, ÜLKE MESELESİ
Referandumda hayır oyu kullanılmasının memleket meselesi olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Çünkü bu artık bir siyasi parti ve tercih meselesi değil ülke meselesi. Burada AKP, MHP, CHP tercihi yapılmayacak. Burada bir lider tercihi yapılmayacak. Burada yaşam biçimi tercihi yapılacak. Burada Cumhuriyet rejiminin devamını istiyor muyuz istemiyor muyuz buna bakılacak. Üniter devlet yapısının devamını istiyor muyuz istemiyor muyuz buna bakılacak. Ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü istiyor muyuz istemiyor muyuz buna bakılacak" dedi.
GİTMEDİĞİMİZ YER, ÇALMADIĞIMIZ KAPI KALMAYACAK
Afyonkarahisar merkez, ilçe, belde, köy olmak üzere her yeri ziyaret ederek neden hayır oyu kullanılması gerektiğini anlattıklarını belirten Köksal, 18 maddeden oluşan Anayasa değişikliği paketine bakıldığında terör, işsizlik, ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere ülke sorunlarına ilişkin herhangi bir çözümün bulunmadığını söyledi.
YARGILAMAK NEREDEYSE İMKANSIZ
18 maddenin içeriğine bakıldığında ülkedeki tüm sınırsız ve geniş yetkilerin bir kişiye nasıl teslim edileceğinin açıkça görüldüğünü vurgulayan Köksal, “Anayasa değişikliği ile bir kişiyi ömür boyunca fani dünyada nasıl dokunulmaz kılarız bu var. Cezai sorumluluk getirdik diyorlar. Anayasa değişikliği şayet referandumdan geçerse 600 Vekilli bir mecliste 400 milletvekilinin kabul oyu ile Başkan ve Başkan Yardımcılarını ile Bakanları Yüce Divana göndermek imkansız. Çoğunluğun Başkanın partisinden olduğu bir Mecliste bunu gerçekleştirmek neredeyse imkansız. Kaldı ki bunu gerçekleştirdiğimizi varsayalım. O Anayasa Mahkemesi 15 üyeden oluşuyor. 12 Üyeyi zaten Başkan atıyor. Kalan üç tanesini de Meclis belirler diyor. Mecliste de çoğunluk kendi partisinde olduğu için kendi yazdığı Milletvekilleri olduğu için onlara üç ismi de istediği gibi belirletebilecek. O 15 üye kendi istediği isimler olacak. Kendi belirlediği üyelerin yapacağı yargılama ne kadar sağlıklı ve tarafsız olabilecek ve ne kadar ceza verilebilecek?" ifadelerini kullandı.  
 
Editör: Haber Merkezi