Köksal, "Ali Çetinkaya kahramanımızdır"

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Ali Çetinkaya'nın Afyonkarahisar ve Türkiye'nin kahramanları arasında olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar’lı büyük devlet adamı Ali Çetinkaya'nın ölümünün 70'inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

EMPERYALİSTLERE İLK KURŞUNU ATAN KOMUTAN

Ali Çetinkaya'nın Türkiye'yi işgal eden emperyalistlere ilk kurşunu atan komutan olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Ali Çetinkaya, sadece Afyonkarahisar için değil, tüm Türkiye için önemli bir kahramandır. Ayvalık'ta kurtuluş mücadelesi için halkı örgütleyen bir kahramandır. Ali Çetinkaya, Afyonkarahisar Milletvekili olarak bizi en iyi şekilde temsil etmiş bir insandır. Bugünkü siyasilere örnek olacak biçimde, çalmadan, çarpmadan yolsuzluk yapmadan yatırım yapılabileceğini göstermiş, bu konuda örnek olmuş bir insandır." dedi.

DEMİRYOLLARININ TEMELİNİ ATTI

Çetinkaya’nın demiryollarının temelini attığını dile getiren Köksal, "Böyle bir hemşehriye sahip olduğu için Afyonkarahisar Ali Çetinkaya ile gurur duymalıdır. Ali Çetinkaya'yı Kuvayi Milliye ile Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan bir komutan olarak daha iyi anlayabileceğimiz bir dönemi yaşıyoruz. Çetinkaya Türkiye'nin övündüğü demiryollarının temelini atan, Ankara'da Kızılay'dan Ulus'a kadar olan binaları yaparak Türkiye'nin temelini atan insanlardan birisidir." şeklinde konuştu.

ESERLERİNİ VE ADINI YAŞATACAĞIZ

Ali Çetinkaya'nın, 21 Şubat 1949'da aramızdan ayrıldığını ifade eden Köksal, "Ali Çetinkaya, işini en iyini yapan bir asker, devlet adamı, siyasetçidir. Tüm Afyonkarahisar’lı hemşehrilerimizin sonuna kadar bu milli kahramanımıza sahip çıkmasını istiyoruz. Afyonkarahisar'ın bu yiğit evladını rahmetle anıyor, eserlerinin ve adının yaşatılacağına söz veriyoruz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi