Köksal, AKÜ’deki skandal iddiaları Meclis gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Meclis Genel Kurulu’nda AKÜ Veteriner Fakültesi’nde yaşandığı ileri sürülen skandal olay ile Ballık Köyü sakinlerinin mera arazisine santral kurulmaması taleplerini gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkez, ilçe, belde ve köylerinde bizzat yerinde tespit ettiği sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) gündeme getirerek halkın sesi olmaya devam ediyor.

AKÜ VETERİNER FAKÜLTESİNDEKİ 45 MANDA AÇLIKTAN VE SOĞUKTAN MI ÖLDÜ?

2012 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde 45 mandanın öldüğünü hatırlatan Milletvekili Burcu Köksal, “AKP Genel Başkanının manda yoğurdu tavsiyesinden sonra, Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesinde manda yoğurduğunun üretildiği ve sipariş verilebileceği duyuruldu. Şimdi soruyorum: 2012 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi Eğitim, Araştırma ve Uygulama Çiftliğinde 45 manda öldü. O dönem mandaların şap hastalığından öldükleri kamuoyuna açıklanmıştı ancak bugün mandaların hastalıktan değil; açlıktan, soğuktan öldüğü iddiaları eski Rektör Mustafa Solak'ın yargılandığı davada ortaya çıktı. Veteriner Fakültesinin öğretim görevlilerinden birisinin, rektörün, hayvanların ilaç ve ekipman paralarının başka yere aktarılması talimatını yerine getirmediği için bağlı olduğu görevden alındığı ifadesini verdi. Yine, çiftliğin kurucusu da rektör tarafından çiftlikten uzaklaştırıldığı için hayvanların açlıktan ve soğuktan öldüğü şeklinde ifade verdi. Afyonkarahisar’da mandacılığı ve kaymak üretimini geliştirmek için üniversite bünyesinde kurulan çiftlikte, bir rektörün hayvanları açlığa ve soğuğa terk etmesi iddiası bile skandaldır.” dedi.

BALLIK KÖYÜ SAKİNLERİ MERA ALANINA SANTRAL KURULMASINI İSTEMİYORLAR!

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesi’ne bağlı Ballık Köyü Devrant, Aktaş güneyi Kızılçukur mevkisine bir firmanın Güneş Enerjisi Santrali kurmak istediğini belirten Milletvekili Köksal, “Santralin kurulacağı yer öyle firmanın iddia ettiği gibi atıl, kıraç durumda bir yer değil. Köylülerin mera, yayla olarak kullandığı, hayvanlarını otlattığı, kekiklerin, Kumalar'ın özel bitkilerinin bulunduğu doğa harikası bir yer ve aynı zamanda "yılkı" denilen yaban atlarına ev sahipliği yapan bir alan. Neredeyse her gün zam yapılan ülkemizde hayvanların doğal besin kaynağı olan meralarını bu şekilde yok ederseniz köylü nasıl geçinecek? Ballıklılar özellikle hayvanlarını otlattıkları, birçok bitki ve hayvana ev sahipliği yapan bu mevkinin korunmasını, santral illa yapılacaksa da daha uygun bir yere yapılmasını istiyorlar.” şeklinde konuştu.

AKP’Yİ MİLLETİN BOŞ TENCERESİ TARİHE GÖMECEK..!

AKP’yi milletin boş tenceresinin tarihe gömeceğini kaydeden Köksal, “AKP görüşülmekte olan Seçim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nde il ve ilçe seçim kurulundaki en kıdemli hâkim esasının yerine birinci sınıfa ayrılmış hâkimlerden kura esasıyla belirleme hükmü getirmek istiyor. AKP’liler en kıdemli hâkim yerine niçin kura çekme yoluna gidiyor, kıdemli hâkimlerden neden korkuyor; tecrübeli, seçim kurullarında görev yapmış hâkimlerden çekince ne? AKP il, ilçe yöneticisi, kadın kolu başkanı olan avukatların hâkim, savcılığa geçtiğini hepimiz biliyoruz. Amaç onlara yol açmak mı? AKP kaybedeceğini anlayınca "Hedefe giden her yol mübah." mı diyor? AKP ve yandaşları yokuş aşağı freni boşalmış araba gibi… Aynı onun gibi AKP’de sandığa toslayacak. Milletin boş tenceresi AKP’yi tarihe gömecek.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi