Köksal, Afyon'un sorunlarını Meclis'te dile getirdi
 
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar'da yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünde dile getirdi.
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Kişisel Verilerin Korunması Kanun Tasarısı'nın 10'uncu maddesi üzerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde söz aldı. Köksal, hükümetin kişisel verileri korumak yerine vatandaşları fişlemeyi tercih ettiğini söyledi.
Köksal, "AKP zihniyetinin yapmak istediği, kişisel verileri korumak falan değildir. Hem kişisel verileri korumak isteyeceksiniz hem de yasaya ucu açık birçok istisnai hâl tanıyacaksınız. Böyle bir şey olmaz. Onun için, sizin asıl amacınız insanları fişlemek tıpkı geçmişte yaptığınız gibi. Geçmişte insanları fişlemediniz mi, ayrıştırıp ötekileştirmediniz mi? Bakın, 2014 yılında fişlediğiniz eğitimciler, müdürler. Üstelik bunları solcu-sağcı olarak değil kendi içinde bile fişlediniz. Eğitim-İş'in açıkladığı veriler. İllerde atama için, yükselme için, müdürlük için size müracaat eden ve puanı yettiği hâlde mülakatta, sırf siyasi görüşü ya da mensubu olduğu sendika yüzünden hak ettiği yere gelemeyen eğitimciler. Bunlar 'solcu, sağcı, ulusalcı, Alevi' diye fişlediğiniz eğitimciler" dedi.
MUHTARLAR BASKI ALTINDA
Afyonkarahisar'da yaşanan sorunları da gündeme getiren Köksal, "Siz ki seçim bölgemde, size oy vermediği için, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 1'inci çıktığı Sultandağı ilçesinde Devlet Hastanesi’ne uzman doktor göndermiyorsunuz. Siz ki Sultandağı Çukurcak Köyü’nde arsenikli suyu içmeye köylüleri mahkûm ediyorsunuz, oradaki büyükbaş hayvanlar her gün ölüyor ve siz, o insanlar sırf Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verdiği için ötekileştirdiniz, oralardan iş müracaatında bulunan insanlara iş vermiyorsunuz. Sorkun beldemiz vardı kapattığınız. Sorkun'dan bir arkadaşımız İl Özel İdaresi’ne şoförlük için müracaat etti, Sorkun'dan geldiği için, Cumhuriyet Halk Partili olduğu için işe alınmadı. Sizden âlâ ötekileştiren, fişleyen yok bu ülkede. Saray'a muhtarları toplayıp baskı altına alıyorsunuz, İl Genel Meclisi üyeleriniz muhtarları baskı altına alıyor. Sorunları bu şekilde örtbas edip çözeceğinizi düşünüyorsunuz. Geçtiğimiz gün Afyonkarahisar Merkez'e bağlı Anıtkaya Köyü’ndeydim ve orada köylüler içme suyu sıkıntısından bahsediyorlar. Muhtar anons etmiş 'Kanalizasyon suyu içme suyuna karıştı' diye ve köylüler yaklaşık bir aydır şebeke suyu içemiyorlar" diye konuştu.
CHP'YE OY VARSA HİZMET YOK
Köksal, konuşmasına şöyle devam etti:
"Derbent Köyü’nün yolu yapılmamış, bozuk. Abdullah Mahallesi'nde dere ıslahı yok, insanlar sel tehdidi altında yaşıyor. Muhtarınız korku yüzünden 'Yapılacak, sorun yok, sıkıntı yok' diyor ama köylü isyan ediyor. Çekin elinizi muhtarların üzerinden, baskı yapmayın. Dinar Yıprak'ta yol sorunu var, bizzat gittim. Vatandaşın evine yürüyerek gittim arabam çıkmadığı için. Bunu söyledim, ertesi gün ilçe başkanınız ve İl Genel Meclisi üyeniz muhtarı yanına baskıyla alıp fotoğraf çektirerek 'Yol sorunu yok, hizmete boğduk' diye açıklama yapıyor. Bununla sorunları örtbas edemezsiniz. Siz insanları fişleyerek, ötekileştirerek, ayrıştırarak iktidarda kalamazsınız. Bakın, Güneytepe, Akçaşar, Kayabelen, Alanyurt, bunlar Alevi köyleri, iyi ezberleyin, bunlar Cumhuriyet Halk Partisi'nin birinci çıktığı köyler. Siz bu köylere hizmeti yeterli vermiyorsunuz cezalandırmak için, siz ötekileştirdiğiniz için hizmeti yeterli vermiyorsunuz veya az hizmet veriyorsunuz veya hizmeti geciktiriyorsunuz. Sizden âlâ ötekileştiren yok."
 
Editör: Haber Merkezi