Köksal,” 3600 ek gösterge sözü de havada kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada vatandaşların mağduriyetlerini dile getirdi. Köksal, Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde vatandaşın 3600 ek göstergeyi beklediğini belirterek, "Oy avcılığı için polise, öğretmene, hemşireye, din görevlisine verilen 3600 ek gösterge sözü de havada kaldı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada AKP’nin seçim dönemlerinde çözüm sözü verip Mecliste es geçtiği 3600 ek gösterge başta olmak üzere vatandaşların mağduriyetlerini gündeme taşıdı.

CHP GRUBU ADINA KONUŞTU

TBMM Genel Kurulu'nda CHP Gurubu adına konuşan Milletvekili Köksal sözlerine 15 Mayıs 1919'da Yunan işgal kuvvetlerine ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin'i ölüm yıl dönümünde saygı ve rahmetle anarak başladı. Köksal, "'Keşke Yunan galip gelseydi.' diyenlerin cenaze namazında saf tutanlardan değil, yurdumuza göz diken işgal kuvvetlerine ilk kurşunu İzmir'de sıkan Hasan Tahsinlerin, Ayvalık'ta ilk kurşunu sıkan hemşehrim Ali Çetinkayaların yolunda gidenlerden olmaktan onur ve gurur duyduğumu belirtmek istiyorum." dedi.

HANGİ MAĞDURİYETİ SÖYLEYEYİM?

"AKP'nin seçim döneminde söz verip de Meclise gelince es geçtiği bir mağduriyetle daha karşı karşıyayız" diyen Milletvekili Burcu Köksal, "Tıpkı emeklilikte yaşa takılanlarda olduğu gibi ya da KİT'lerde esas işi yaptığı hâlde kadro sözü verilip de tutulmamış taşeron işçiler gibi, atama bekleyen yüz binlerce öğretmen ve sayıları sadece 950'yi bulan, atama bekleyen engelli öğretmenlerin atamalarına kulak tıkadığı gibi ya da maliyeye hiçbir yük getirmediği hâlde memur statüsüne geçirilmeyen üniversite mezunu işçiler gibi, kamuda her türlü mobbing ve baskıya rağmen ekmek mücadelesi veren, sorunlarını duymazdan geldiğiniz, fotoğraf çektirmekten öteye gitmediğiniz, 'Başımızın tacı' deyip de her türlü ayrımcılığa, maddi ve manevi sıkıntılara maruz bıraktığınız şehit yakınları gibi bir şehit babasına verdiğiniz şehit yakını kartı maalesef kimlik yerine bile geçmiyor. KHK'yle okullarını kapattığınız, hayatlarını kararttığınız, terörist damgası vurduğunuz, otuz beş aydır üniformalarına kavuşmak için gün sayan askerî öğrenciler gibi ya da KHK'yle ihraç edildiği hâlde masumiyetini yargıda ispat etmiş, takipsizlik veya beraat kararı almış ama işlerine geri döndürülmemiş kamu çalışanları, memurlar gibi. Mağduriyetler o kadar çok ve siz bir o kadar duyarsızsınız ki hangi birini söyleyelim?" diye konuştu.

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ DE HAVADA KALDI

Polise, öğretmene, hemşireye, din görevlisine verilen 3600 ek gösterge sözünün de havada kaldığını ve oy avcılığı için yapılan vaatlerden biri olarak tarihe geçtiğinin önemle altını çizen Köksal, "2018 yılı Kasım ayında Plan ve Bütçe Komisyonunda İçişleri Bakanı dedi ki: '3600 ek göstergeyi polislere en kısa sürede vereceğiz.' Allah'tan 'En kısa sürede vereceğiz.' dedi, altı ay geçmiş hâlâ ortada hiçbir şey yok ama iş, Polis Haftası'na gelince 'Kahraman polisim.' diye sırtını sıvazlamaktan öteye gitmezsiniz. 24 Kasımda 'Öğretmenlere 3600 ek göstergeyi en kısa sürede vereceğiz.' dediniz, hatta, İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nızda yer aldı ama öğretmenlere de verilen hiçbir şey yok. Şu anda Hemşirelik Haftası'nı kutluyoruz, gece gündüz demeden görevlerini ifa eden hemşireler ve ebeler 3600 ek gösterge bekliyor, onlara da hiçbir şey yok. Lafa gelince mangalda kül bırakmazsınız ama din görevlilerine, her türlü tehlikeye rağmen görevlerini ifa etmeye çalışan orman muhafaza memurlarına da ek gösterge maalesef yok. Bunların hepsi seçim vaadi olarak meydanda kalmış gözüküyor." ifadelerini kullandı.

GELİN VATANDAŞIN YÜZÜNÜ GÜLDÜRELİM, SORUNLARINI ÇÖZELİM..!

Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde vatandaşın 3600 ek göstergeyi beklediğini kaydeden Köksal, "Peki, bu insanlar neden 3600 ek gösterge bekliyor? Çünkü üç kuruş memur maaşıyla ya da memur emeklisi maaşıyla geçim mücadelesi veriyorlar. Siz kaşıkla veriyorsunuz, kepçeyle alıyorsunuz, hiç olmazsa 3600 ek göstergeyi verelim de bu insanlar rahatlasın diyoruz çünkü memurların ve memur emeklilerinin maaşlarında ciddi bir artış olacak. Şimdi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ne görev yapar? Görevlerinden birisi nedir? Vatandaşın sorunlarını çözmek. İşte, Türkiye'de 1,5 milyonun üzerinde vatandaşımız 3600 ek göstergeyi bekliyor. Gelin, buradan hepinizi göreve davet ediyorum, biz hazırız, siz getirin teklifi veya bizim verdiğimiz tekliflerden birini getirelim, hep beraber 1,5 milyonun üstündeki yurttaşımızın yüzünü güldürelim, sorunlarını çözelim, onları bir nebze olsun rahatlatalım." şeklinde konuştu.

AKP İSTERSE KAYNAKTA BULUR...

3600 ek gösterge için kaynak da bulunabileceğini söyleyen Köksal, "Kaynak diyorsunuz, aslında kaynak da bulunur. Nasıl ki 35 milyarlık kaynağı Suriyelilere ayıran AKP ve özelleştirmeyle elde ettiği 61 milyar doları nereye harcadığının hesabını veremeyen AKP eğer gerçekten isterse, eğer gerçekten samimi olursa bu insanların mağduriyetini çözer ve 3600 ek göstergeyi verir diyorum." dedi.

Editör: Haber Merkezi