Kod adı “C”

FETÖ’nün Afyon Emniyet Müdürlüğü yapılanmasında Mahrem İmamı olduğu ve Cevdet Kod adını kullandığı iddia edilen tutuklu sanık Gökhan Yeral’in örgüt içerisinde C ile kodlandığı belirtildi.

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Gökhan Yeral, dün hakim karşısına çıktı. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada tutuklu sanık Gökhan Yeral’in Afyon Emniyet Müdürlüğünde polislerden sorumlu mahrem imamı olduğu iddianamede yer aldı.

Öğrencilerden sorumlu

Ayrıca iddianamede örgütün mahrem yapılanmasında Türkiye’nin Küçük ve Büyük Bölge olarak 5’e bölündüğü, Afyonkarahisar’ın Küçük Bölge olarak Antalya’ya bağlı olduğu ve Cevdet Kod adlı tutuklu sanık Gökhan Yeral’in örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock ile Egaale kullandığı, ve2012 yılında okulcu yani, örgüt içerisinde Polis Okulundaki öğrencilerden sorumlu olduğu iddia edildi.

Sıra sizde savunma yapın

Hakkındaki suçlamalara hazırlanmak için mahkeme heyetinden ek süre talep eden tutuklu sanık Gökhan Yeral’e cevap veren mahkeme başkanı, “Sıra size geliyor savunma yapmıyorsunuz ve ek süre talep ediyorsunuz. Sıra size gelmese bas bas bağırırsınız, mahkemeye çıkarılmadık diye. Ama sıra size geliyor siz savunma yapmıyorsunuz” dedi ve tutuklu sanık Gökhan Yeral’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

İlleri büyük ve küçük bölge olarak ayırmışlar

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü’nün Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğünden sorumlu Mahrem Yapılanmasında Oğuz Kod adını kullandığı iddia edilen tutuklu sanık Osman Özdemir dün hakim karşısına çıktı.

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dün hakim karşısına çıkan ve Fetullahçı Silahlı Terör Örgütü’nün İl Emniyet Müdürlüğü Mahrem Yapılanmasında C gurubunda yer aldığı ve örgütün Küçük Bölge ve Büyük Bölge olarak ayırdığı illerden Küçük Bölge olarak Afyonkarahisar’dan sorumlu olduğu, Oğuz Kod adlı tutuklu sanık Osman Özdemir, hakkında örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock ve Egale kullandığı, örgüt içerisinde son görev yerinin Adana ve Yozgat olduğu 2010 yılında Afyonkarahisar’a geldiği iddia edildi.

Yapının içerisinde yer almadım

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen ve Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye olmadığını ifade eden tutuklu sanık Osman Özdemir, örgütün mahrem yapılanmasında yer almadığını söyledi. Örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı olan ByLock ile Egale kullanmadığını belirten tutuklu sanık Osman Özdemir, “Tamamen IP çakışmasından dolayı kaynaklandığını düşünüyorum” diyerek tahliyesini talep etti.

Ek süre verildi

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Osman Özdemir’in Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçlamasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tututlu sanık Özdemir, savcılık mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti tutuklu sanık Özdemir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Eşsiz, sohbet hocalığı yapardı

Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak suçlamasıyla hakkında kamu davası açılan ve KHK ile öğretmenlik mesleğinden ihraç edilen tutuklu sanık Abdurrahman Eşsiz, hakim karşısına çıktı.

Fetullahçı Silahlı Terör Örgütüne Üye olmak ve örgütün İl Emniyet yapılanmasında mahrem imamı olduğu, örgütün mahrem yapılanmasında Orhan Kod adlı Eyüp Akbaba’ya bağlı Sekreter olduğu, Necip Kod adını kullandığı, örgütün mahrem yapılanmasında Müdür Yardımcısı ve Zümre Başkanı olarak kayıtlara geçtiği, örgütün gizli ve kriptolu haberleşme programı ByLock ile Egale kullandığı ve eşinin üzerine kayıtlı telefonda da Egale çıktığı iddia edildi. Tutuklu sanık Abdurrahman Eşsiz hakkındaki tüm suçlamaları kabul etmedi.

Eve zaman zaman gelirdi

Tanık Murat Taner emniyetteki ifadesini kabul etmezken, tanık Satılmış Halid Koçer, emniyette verdiği ifadeleri tekrarlayarak, “Tutuklu sanık Abdurrahman Eşsiz zaman zaman Ataköy Kavşağında bulunan Turguaz Sitelerindeki eve zaman zaman gelir ve sohbet hocalığı yapardı. Ben kendisini Necip olarak biliyordum ve gerçek ismini Emniyette öğrendim” dedi. Aleyhindeki tanık beyanlarına katılmadığını ifade eden tutuklu sanık Eşsiz, mahkeme heyetinden tahliyesini talep etti.

Ek süre talep ediyorum

Cumhuriyet Savcısı tutuklu sanık Eşsiz’in FETÖ Üyesi olmak suçlamasıyla cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Tutuklu sanık Eşsiz, Cumhuriyet Savcısının mütalaasına karşılık savunma yapmak için ek süre talep etti. Duruşmaya ara veren mahkeme heyeti, tutuklu sanık Eşsiz’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Gökhan Kocaaslan-Odak

Editör: Haber Merkezi