“Kocatepe’de Sanat Buluşması – 99. Yılda 99 Eser” Adlı Sergi Açıldı


Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörlüğü ve AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ev sahipliğinde, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi GSF, Uşak Üniversitesi GSF ve AKÜ GSF öğretim elemanlarının eserlerinden oluşan “Kocatepe’de Sanat Buluşması – 99. Yılda 99 Eser” adlı karma sergi, AKÜ M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezinde açıldı.

Serginin açılış törenine AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, Uşak Üniversitesi GSF Dekanı Prof. Şebnem Ruhsar Temir Gökçeli, Uşak Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. İncilay Yurdakul, AKÜ GSF Dekanı Prof. Dr. Selçuk Akçay ve Dekan Yardımcılarının yanı sıra öğretim elemanları ve Afyonkarahisarlı sanatseverler katıldı.

Açılışta konuşan AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şuayıp Özdemir, “Büyük Taarruzun 99. Yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Uşak Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültelerimiz, öğretim elemanlarının yapıtları olan ve 99 eserden oluşan bir sergi planladılar. 75 farklı sanatçının 99 eserinden oluşan karma sergiye katkı veren tüm öğretim elemanı arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, serginin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Fotoğraftan çizime, heykelden seramiğe ve geleneksel Türk sanatlarından resime kadar farklı disiplinlerdeki işleri bir araya getiren sergi, 24 Eylül 2021 tarihine kadar pandemi koşullarına uyularak, Hayat Eve Sığar (HES) kodu ile ziyaret edilebilecek.

Editör: Haber Merkezi