Koçak,”Kadın Sivil Toplum hareketi’nde öncü olacağız”

İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak, Çiyiltepe Düğün Salonu’nda kadınlar gününe özel keşkek programı düzenledi. Programda kısa bir konuşma yapan Koçak, “Afyonkarahisar Türkiye’nin en güçlü kadın sivil toplum hareketine örnek olacak” dedi.

Koçak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara özel bir organizasyon gerçekleştirdi. Kadınların inandığı değerler için ciddi mücadeleler verdiklerini belirten Koçak, kadınların yönetimde daha çok söz sahibi olmaları gerektiğini bildirdi.

Kadınanalar Meclisi projesi ile gönüllü şehir yöneticileri ekipleri kuracaklarını ifade eden Koçak: “Şehrimizin denetimini, kadınlarımızın titizliği, temizliği ve vicdanına emanet edeceğiz. Her mahallemizde kadınanalarımız olacak. Mahallede meydana gelen olaylar, eksikler, ihtiyaç sahipleri vs. bilinmesi gereken ne varsa bize bildirecekler. Biz de gereğini yapacağız. Kadın Dinlenme Evi ve Koordinasyon Merkezini onların buluşma merkezi yapacağız. Kadınanalar Meclisi zaman zaman toplanarak kararlar alacak ve bize bu kararlarını iletecekler.Kadınlarımızın tam olarak sosyal hayatın içinde olmalarını sağlayacağız” dedi.

Üreten Kadınlar projesi ile kadınları üretime teşvik edeceklerini söyleyen Koçak, “Kadınlarımızı bir araya getirecek organizasyonlar yapacağız, ürettiklerini satabilecekleri mekanlar kuracağız. Afyonkarahisar’da yaşayan kadınlarımızı her alanda daha çok ürün üretmesi için teşvik edeceğiz. Onları üretim ve pazarlama konusunda eğiteceğiz, yaptıkları işi geliştirmeleri için katkıda bulunacağız. Proje sonunda Kadın Üretici Pazarı kurarak, ürün çeşidi bol yeni bir alış-veriş alanı oluşturacağız. Bu sayede hem kadınlarımız ekonomik olarak güçlenecek, hem de hemşerilerimiz organik ürünlere doğrudan ulaşacaktır. Kadınımız hem ev ekonomisine, hem de Afyonkarahisar’ın ekonomisine katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.

Sütü olmayan ihtiyaç sahibi annelerin bebeklerine ücretsiz mama desteği sağlayacaklarını ifade eden Koçak: “ Sütü olmayan, sütten erken kesilen ihtiyaç sahibi annelerin bebeklerinin sağlıklı beslenmesine devam edebilmesi için gerekli mamayı belediyemiz ücretsiz olarak verecek.Sütü olmayan ya da sütten erken kesilen annelerimizin bebeklerinin sağlıksız beslenmelerine göz yummayacağız. Belediye olarak ihtiyaç sahibi ailelerin bebekleri için mama desteği sağlayacağız. Kuracağımız Acil Müdahale merkezlerinde ücretsiz sağlık kontrollerini sağlayacağız. Mama ve günlük taze süt desteği ile annelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.Sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerini hayata geçireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi