Koçak, “En büyük engel sevgisizliktir”

İyi Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak Akarçay Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Kurumda eğitim gören down sendromlu ve otizmli öğrenciler Koçak’a sevgi gösterisinde bulundular. Öğrencilerin sıcak karşılaması karşısında kayıtsız kalamayan Koçak: “Sizlerin bu büyük sevgisine layık olmaya çalışacağım” dedi.

Koçak, engelli bireylerin hayatın her alanında etkin olmaları gerektiğini vurguladı. Engelli bireylerin toplumla kaynaşmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirten Koçak: “En büyük engel sevgisizliktir. Zihnimizdeki ve gönlümüzdeki engelleri kaldıralım. Belediye Başkanı olduğumda özel vatandaşlarımıza özel ilgi ve alaka göstereceğiz. Onların eğitimleri ve rehabiliteleri için kurumlarla ortak projeler geliştireceğiz” şeklinde konuştu.

Engelli ve yaşlı bireyler için geliştirdiği BEGÜS projesine de değinen Koçak: “Çağdaş, modern, ve dünya çapında bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi kuracağız. Engelli bireylerimizin her türlü ihtiyaçlarına cevap vereceğiz. Herhangi bir acil durumda engelli ve yaşlı bireylerimize AFAD ve 112 Acil Müdahale Merkezi işbirliği ile koordineli şekilde müdahale edilebilecek. Ailelerine bağlı olarak yaşayan engelli kardeşlerimizi sosyal hayata adapte ederek, onlara istihdam alanları sağlayacağız. Projelerimizi bu yönde oluşturacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi