Kocacan,“Türkiye gündemi bir hayli yoğun”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) haftalık basın toplantısında konuşan İl Başkanı Mehmet Kocacan, ülke ve yerel gündemi değerlendirdi. Parti binasında yapılan basın toplantısında İl Sekreteri Beytullah Bostancı da hazır bulundu. Adana’da çevik kuvvet polislerimizi taşıyan servis aracına düzenlenen hain saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan İl Başkanı Mehmet Kocacan, yaralı polislerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diledi.

“Türkiye gündemi bir hayli yoğun”

Türkiye gündeminin bir hayli yoğun olduğunu belirten Kocacan, “Hem uluslararası arena da hemde Ortadoğu da yaşan olaylar ve sınarlarımızın tehdit altında olması Türkiye üzerinde oynanan oyunların bir göstergedir. Türkiye Cumhuriyetinin Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyin Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı konuşma dünyaya ders verir nitelikte idi. Liderimiz Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak konuşmasından dolayı da kendisini tebrik etmiştir. Devletin bekasındaki bu dertlerle dertlenmememiz ya da ilgilenmememiz gibi bir şey söz konusu değil. Cumhur İttifakı bir siyasi işbirliği değil, iç ve dış tehditlere karşı toplumsal dayanışma projesidir” dedi.

“İYİ Parti, PKK meclisin içindedir diye niye diyemiyor”

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı’na seslenen Başkan Kocacan, “İYİ Parti basın açıklamasında Afyon Belediyesine muhtıra vereceğine, PKK meclisin içindedir diye niye diyemiyor diye sordu? Başkan Kocacan, “HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığının önünde anaların seslenişi var. Taksim de gezi olaylarına destek verenler, şimdi karşımızda Cumhur İttifakına karşı ittifakız diyebilenler, HDP’ye teröristlerle işbirliği içinde diyemeyenler, HDP ile ortak ittifakız birbirimizi destekliyoruz diyemeyenler. İki gün önce İYİ Parti Afyonkarahisar İl Başkanı belediye başkanına muhtıra gibi maddeler haklinde bir şeyler söylemiş. İl Başkanı basına çıkıp ta demiyorki; HDP, PKK ile iltisaklıdır, dağa kaçırılan çocuklarda bunlarında eli vardır. Bunlar PKK’nın ta kendisidir, meclisi içindedir diye diyemiyorlar ne hikmetse. İnşallah onlarda kendilerine düşen doğruyu yaparlar. Bende diyorum ki Devlet Beyin daveti gibi aklı hala bizde olan, gövdesi başka yerde olanlar milliyetçilik ruhu ile hareket etmek isteyenlere partimizin kapısı açıktır” diye konuştu.

“İŞKUR Müdürü siyasi bir partinin gömleğini giymiş”

İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürünün siyasi bir partinin gömleğini giyerek hareket ettiğini de vurgulayan Başkan Kocacan, iş alımlarında adaletli ve tarafsızca davranmaya davet etti. Kocacan, “Kurum ve kuruluşların bazı müdürleri sanki siyasi bir partinin gömleğini giymiş gibi davranmamalıdırlar. Bazı kurumları tenzih ediyorum. Ama oranın göleğini giymiş gibi hareket edenler var. Adaleti ortaya koyamayanlar sadece o siyasetin ileri gelenlerinden akıl alıpta listelerine bakanlar kendilerini bir daha süzgeçten geçirsinler. Türkiye’nin önümüzdeki süreçteki %1 oy alma durumuna kilitlendiği için başkanlık sistemi % 1 oya bile ihtiyaç duyulacağı zamanda insanları ayrıştırmaya ötekileştirmeye hiç hakları yok. Özellikle de adalet tahsis etmesi gereken gençlerimizin işsiz olduğu bilinen durumda İŞKUR Müdürüne buradan sesleniyorum. Tarafsızlığını ve adaletini korusun birilerin adamı olmaya asla kalkmasın” ifadelerini kullandı.

“Şimdiden gerekli tedbirler alınmalı”

Afyonkarahisar belediyesine de tavsiyelerde bulunan Başkan Kocacan, “İklimin değiştiği ortamda ani yağışların yaşandığı ilimizde geçmişte yıllarda yaşanan olayların tekrar yaşanmaması için şimdiden tedbirlerin alınması gerekir. Hava kirliliğini azaltmak için kaçak kömür denetimlerinin şimdiden başlanması gerekir. Şehrimizde kaliteli kömürün kullanılması amaçlı olarak ilimize giren kömürlerin ve kömür depolarının şimdiden denetlemesini tavsiye ediyoruz. Trafik sorunu gün geçtikçe çıkılmaz hale geliyor. Şehir merkezinde bulunan uzun çarşının girişindeki kavşakta, trafik çile olmaya devam ediyor. Kavşağın bir yönünün trafiğe kapatılması ile beraber Anıtpark önünden yani Zafer Meydanından u dönüşü yapan araçlar trafiği daha da sıkışık hale getirmektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi