Kocacan, "Türk kadını milli şerefimizin abidesidir"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan, yaptığı basın açıklaması ile gündemi değerlendirdi.

MHP'nin kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş'in 103. doğum yılı dolayısıyla açıklamalarda bulunan Başkan Kocacan, Başbuğ Alparslan Türkeş'in sadece bir siyasetçi olmadığını büyük bir devlet adamı olduğunu, Türkeş'i anarken ve yad ederken onun Türk Milletine kazandırdıklarıyla anmanın ve yad etmenin yerinde olduğunu belirtti. Kocacan, "Tarihi şahsiyet gibi sıfatlar Türkeş'i anlatmakta kullanılan başlıca sıfatlar olarak Türk milleti tarafından benimsenmiş ve kabul görmüştür. Tarihi geleneğimiz açısından onu en iyi anlatan tanımlayan sıfat ise 'Başbuğ' olmuştur. Türkeş, Türk dünyasının Başbuğu unvanını sahip olduğu meziyetler ve yerine getirdiği hizmetler açısından bakıldığında en çok hak eden tarihi bir şahsiyettir. Bizlerin ülkücü Türk gençliğine tavsiyemiz, Başbuğ Alparslan Türkeş'i okumaları, geleceğe ışık tutan fikirlerini iyi anlamalarıdır. Başbuğum, Türk'ün bulunduğu her yerde fikirlerini, davanı gururla savunuyor ve yaşatıyoruz. Fikirlerin yolumuzu aydınlatmakta, milli duruşumuzu sizden aldığımız feyizle oluşturmaktayız. Başbuğum, bizler ülkücü Türk gençliği olarak Türk milliyetçiliğini zerre kadar taviz vermeden yaşatmaya ve Türk milliyetçilerine hizmet etmeye yeminliyiz. Doğumunun yıl dönümünde Türk dünyasının Başbuğu Alparslan Türkeş'i saygı, minnet ve rahmetle anıyorum."

"Türk kadını milli şerefimizin abidesidir"

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan Başkan Kocacan, “Kadınlarımızın sosyal alanda yaşadığı her sorunun çözümü, desteklenmesi ve güçlendirilmesi hedefimizdir. Liderimizin de ifade ettiği gibi ‘Türk kadını milli şerefimizin abidesidir’. Milliyetçi Hareket Partisi'nin ülkemizin bütün sorunlarının çözümünde olduğu gibi, özellikle kadına yönelik her türlü kötü muamele ve uygulanan şiddetin de ortadan kaldırılmasına ve çözümler üretilmesine yönelik sorumlu, bilinçli ve kararlı tutumunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Türk kadınının, kadim tarihimizin derinliklerinden günümüze ulaşan şahsiyetli, dirayetli duruşunun, devletin ve milletin bekası için üstlendiği rolün devam etmesi bizim için önemlidir, vazgeçilmezdir. Beş bin yıllık devlet olma geleneğimiz ve Millet olma bilinci ile toplumlara örnek olmuş şuurlu geçmişimizde, kadın sosyal yaşamın eşit ve değerli bir paydaşı olarak varlığını sürdürmüştür. Kadına şiddeti reva gören bir düşüncenin Türk kültüründe dayanak bulması mümkün değildir. Tarihimize, dinimize, kültürümüze ve her şeyden önce insan onuruna yakışmayan kadına yönelik şiddet vakalarının bir an önce son bulmasını diliyoruz."

“Vatandaşlarımız daha hassas olmalıdırlar”

Dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs vakalarının artığını söyleyen Başkan Kocacan, vatandaşların devletimizin ve bilim kurulunun aldığı kararlara hassasiyetle aynen uyulması gerektiğini ifade etti. Başkan Kocacan, “Koronavirüs vakalarının kış ayının gelmesi nedeniyle tekrar dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de artmaya devam etmektedir. Bulaşma hızı giderek artış göstermiştir. Hayatın akış hızı yavaşlamazsa, gevşemeler yaşanırsa mücadele zorlaşacaktır. Sağlık Bakanlığımız bütün imkanları ile çalışmalarını icra etmektedir. Bu sürece destek vermek, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymak kendi sağlığımız ve toplum sağlığı adına zorunluluktur.”

Editör: Haber Merkezi