Kocacan, “Sendikacılar yandaş sendika olmamalıdırlar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) haftalık basın toplantısı Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kocacan başkanlığında yapıldı. Basın toplantısına, Başkan Yardımcısı Mustafa Gün, İl Sekreteri Beytullah Bostancı ve MHP İl Genel Meclis Üyeleri katıldı.

Başkan Kocacan konuşmasına, 5 Eylül 2012 tarihinde Afyonkarahisar’da meydana gelen Mühimmat Deposu patlamasının yıldönümünde 25 şehidimizi rahmetle anarak başladı. Yeni adli yılın ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Kocacan, “Hakim ve Savcılar Yüksek kurulundan ceza infaz koruma memuruna kadar adli merci de çalışan tüm çalışanların yeni adli yılın hem memleketimize hem ilimize hayırlar getirmesini dileriz” dedi.

Sivas kongresinin 100’üncü yılı kutlamalarının o ilin tanıtımına ve ekonomisine büyük katkı sağladığını belirten Başkan Kocacan, Zafer Haftası’nın 100’üncü yılı kutlamalarında ise ilimizin tanıtımına ve ekonomisine daha fazla katkı sağlanması için şimdiden çalışmaların yapılması gerektiğini vurguladı. Sivas kongresindeki kutlamalara liderlerin de katıldığına dikkat çeken Başkan Kocacan, “4 Eylül Sivas kongresinin 100. yılının kutlamalarını televizyon ekranlarında izledik. Sivas kongresi için hazırlanan programı izlediğimizde gözyaşlarımızı tutamadık. Çünkü, Sivaslılar oradaki programı 100’üncü yılına layık bir program düzenlemişler. Bütün liderler oradaydı. Geçtiğimiz hafta bizde Zafer Haftamızı kutladık. Cumhuriyet tarihinde meydan muhaberelerinin ilk hareketinin 26 Ağustos sabahı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatıyla taarruz başlayan bir ildeyiz. Törenlere Ankara’dan bir katılım olmamıştır. Zafer Haftası kutlamalarının ilimizin tanıtımı açısından iyi değerlendirilemediği düşünüyorum. Biz bu sene büyük taarruzun 97. yılını kutladık. 100. yılının kutlamalarının hazırlıklarının şimdiden başlanması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda Valilik, Belediye, İl Kültür Müdürlüğü hatta Genelkurmay Başkalığının bulunduğu bir platform oluşturulması gerektiğini ve biz partililer olarak bize düşen ne görev var ise elimizden gelen desteği vermeye de hazırız. Büyük Taarruzun 100. yılına yakışır bir kutlama yaparak bunun da ekonomik anlamda geri dönüşleri olacağını düşünmekteyiz. Motokros yarışlarıyla ilgili geçen sene ülkemize 145 milyon Euro katkı sağlanmış. Bu sene ise 200 milyon Euro civarında bir katkının sağlanması bekleniyor. Bunun yanına Zafer Haftamızı, spor komplekslerimizi, termalimizi gibi markalarımızı ekleyebilirsek, ilimiz adına ekonomik ve tanıtım anlamında önemli çalışmalar yapmış oluruz” dedi.

Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Başkan Kocacan, “ Memurlara ve işçilere yapılan zamların ardından temel ihtiyaç gıdaları başta olmak üzere doğalgaz ve elektriğe zamlar geldi. Geçtiğimiz hafta boyunca ülke gündeminde memurlara yapılması düşünülen zamlar vardı. Memurlarına yapılan zamlar, memurlar tarafından tatmin edici bulunmadı. Memur zamları görüşmelerinde bir husus dikkatimizi çekti. Yetkili sendika ile bakan’ın memur zammı görüşmeleri sırasında canlı yayında mikrofonun açık kalması nedeniyle acı tablo ortaya çıkmış oldu. Sendikacılar yandaş sendika olmamalıdırlar. Siyasetin elinde bulunmamalıdırlar” diye konuştu.

MHP İl Genel Meclisi Grup Başkanı Ahmet Zeki Ertürk, meclis çalışmalarıyla ilgili basın mensuplarına bilgiler verdi. Ertürk, “İl Genel Meclisi’nin faaliyetlerinde biraz aksamların olabileceğini tahmin ediyoruz. Diğer meclis üyesi arkadaşlarımız kendi seçim bölgelerinde köylerimizin ihtiyaçlarını tespit etmektedirler. Kendi grubumuzun içerisinde koordineli bir şekilde çalışmaktayız. Bu tespit edilen ihtiyaçların da en yakın zaman yerine getirilmesi noktasında girişimlerimiz bulunmaktadır. Ancak bütçemizin küçülmesinden dolayı istekler ve ihtiyaçlar sınırsız, ama eldeki imkanlar kısıtlı olunca kamu yararını düşünerek vatandaşlarımızın öncelikle acil ihtiyaçlarını tespit ederek, onların yerine getirilmesi konusunda hassasiyetle çalışmaktayız” dedi.

Editör: Haber Merkezi