Kocacan, “Milletvekilimiz Mehmet Taytak gururumuzdur”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ın vekil seçildiği günden bugüne kadar yapmış olduğu bazı önemli çalışmaları anlattı. 2021 yıllında yapılan anketlerde Milletvekili Taytak’ın yılın vekili seçildiğini hatırlatan Kocacan, “Milletvekilimiz Mehmet Taytak gururumuzdur” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Kocacan düzenlediği haftalık basın toplantısında İl Sekreteri Beytullah Bostancı, Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Gün, Ramazan Eryıldız ve Recep Yaman katıldı. Kocacan, “Adım adım 2023 faaliyetlerimiz kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Türkiye genelinde yapmış olduğumuz ‘Adım Adım 2023 İlçe İlçe Aydınlatma ve Anlatma Toplantıları’mız hemen hemene tamamlanmak üzeredir. Vatandaşlarımızdan olumlu dönüşümler aldık. Şimdide belediye başkanlarımız Antalya da Genel Başkanımız Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli Beyefendi’nin önderliğinde toplantı yapacaklardır. Belediye başkanlarımız geçmişe dönük 3 yıl boyunca ne yaptıklarını dosyalar halinde sunacaklar ve önümüzdeki dönemde yapacakları projeleri anlatacaklar. 2023 yılı seçimlerine giderken belediye başkanlarımıza nasıl bir yol izleyecekleri anlatılacak. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 yılında yapılacak olan seçimlere faaliyetlerimiz aralıksız devam edecektir” dedi.

Kocacan, “Milletvekili Mehmet Taytak gururumuzdur”

Basın toplantısında ülke ve yerel gündemin yanı sıra Milletvekili Mehmet Taytak’ın yapmış olduğu önemli çalışmalara da değinen Kocacan, 2021 yıllında yapılan anketlerde yılın vekili seçilen Taytak’ın Afyonkarahisar’ın gururu olduğunu söyledi. Kocacan, “Vekilimizin yapmış olduğu faaliyetlerin tamamını burada anlatmamız zaman açısından yeterli olmayacağı için yıllara göre yapmış olduğu bazı önemli çalışmaları siz değerli basın mensubu arkadaşlarımız ile paylaşacağım.

2018 YILI ÇALIŞMALAR

Askıda ekmek projesine destek kampanyası

Liderimiz Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin başlatmış olduğu "Askıda Ekmek Projesi'ni" ilimizde de devam ettirdik. “Askıda Ekmek Projesi’nin" iki ana kaynağı vardır. Birincisi inanç ve iman ölçülerimiz, ikincisi Türk kültürünün asırlar ötesinden süzülüp gelen kurumsallaşmış sosyal övüncüdür. Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi, komşusu aç iken tok yatanın bizden sayılmaması asıldır, esastır.

Dinar, İscehisar ve Bolvadin’e KOSGEB müjdesi

Dinar, İscehisar ve Bolvadin ilçelerimizdeki KOSGEB temsilciliklerinin kuruluşunun onaylanması tamamlandı. İlçelerimize, esnaf ve sanatkarlarımıza, KOBİ’lerimize hayırlı olsun.

Eber sorununu TBMM gündemine taşıdı

Afyonkarahisar ilimiz Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde bulunan Eber Gölümüz, Eber Kasabamızın sınırları içerisinde Türkiye’nin 12. büyük gölü ve ülkenin en büyük 11’inci tatlı su kaynağıdır. Vatandaşımızın geçim kaynağı olan gölün kurumasıyla mağdur durumdadır. Yaklaşık 10 bin dekar arazi tarıma elverişli durumdadır, bu arazilerin biran evvel tarıma açılması için yetkililerin harekete geçmesini, vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini bekliyor, bu konunun takipçisi olacağımı belirtiyorum.

Büyükbaş hayvan üreticilerinin sorunları

Afyonkarahisar’da büyükbaş hayvancılıkla uğraşanların önemli sorunları bulunmaktadır. En büyük problem yem girdilerinin yüksek oluşudur. Yem sektöründe faaliyet gösteren firmalar hammadde ihtiyaçlarının yarıya yakınını ithalat yoluyla karşılamaktadır. Hayvancılık desteklemelerinin tek kalem altında örneğin yem adı altında toplanarak tatminkar ölçüde ve denetime daha müsait bir destekleme sistemi altında verilmesi talep edilmektedi.r

TBMM’de öğretmenlerin sorunlarını

Milliyetçi Hareket Partisi olarak öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmaları, ek ders ile eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilerek eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılması, özür grubu tayinleriyle ilgili sorunların çözülmesi, kadrosu olmadan çalıştırılan sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimi kadrolara alınmaları ile emekli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanması için kadro ihtisas edilmesi gibi birçok sorunun takipçisi olacağız.

Pancar sorunları

Buna göre;

1- Şeker pancarı üretim sözleşmesinde, mücbir nedenler hariç noksan pancar teslim edenlere cezai müeyyideler uygulanır maddesi yer almaktadır. Bunun dışında çiftçilerin yazılı beyanları ile hasar tespitleri yapılmaktadır. Afyonkarahisar Şeker Fabrikası özelleştikten sonra, hasar tespit raporu düzenlenmiş midir?

2- Şeker pancarı üretim sözleşmesinde, pancarını doğrudan fabrika merkez kantarına teslim eden dış kantar üreticilerinin A kotası pancarlarına; nakliye ihaleleri neticesinde bağlı bulunduğu kantar için oluşan nakliye ücreti ile oluşabilecek fiyat farkları, nakliye ücretinin % 15 fazlası ve Şirketçe tespit edilecek nakliye tazminatı ve teşvik primi ödenir denilmektedir. Buna rağmen nakliye firmaları çiftçilerden ek ücret talep etmekte midir?

3- Fabrika özelleşmeden önceki fire ortalaması ile özelleşmeden sonraki fire ortalamalarında neden fark vardır?

4- Afyon Şeker Fabrikası Şeker pancarı üretim sözleşmesinde yer alan müeyyidelere uymakta mıdır?

Geçici kuran kursu öğreticileri kadroya alınmalı

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan geçici Kur'an kursu öğreticilerimizden mesajlar almaktayım. Din Hizmetleri Alan Bilgisi ve Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girerek, ayrıca illerdeki mülakatlarda 70 puanın üzerinde başarı göstererek görev alan geçici Kur'an kursu öğreticilerimiz hafta içinde fiilen çalışmış olduğu günlere ait SGK keseneğinin tam yatırılmaması nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Mağduriyet sadece bununla da sınırlı değil, tabii ki böyle olması emekli olma sürelerini de uzatıyor. Geçici oldukları için iş güvenceleri de yoktur. Çok zorlu eleme süreçlerinden geçerek geçici Kur'an kursu öğreticisi olan bu vatandaşlarımızın kadroya alınmasıyla ilgili bir çalışma yapılmasını rica ediyorum.

2019 YILI ÇALIŞMALAR

Taytak’tan hayvan kontrol istasyonu müjdesi

Afyonkarahisar’ da kurulması planlanan hayvan dinlendirme istasyonu ile ilgili olarak bakanlık tarafından proje çizim ihalesi yapıldı, proje çizim işlemleri süreci devam ediyor. Afyonkarahisar’a kurulacak bir kontrol noktası ilimiz hayvancılık sektörüne katkı sağlamasının ötesinde, sunacağı istihdam imkânı yönüyle de tarafımızca değerli görülmektedir

Afyon kamp merkezi olmalı

Afyon ilimizin, futbol takımlarının sezon içindeki başarılarının temelini oluşturan sezon öncesi kamplarının yapılması için uygun coğrafyaya, iklime, alana ve altyapıya sahip olduğu futbol otoriteleri tarafından belirtilmiştir. Asya, Avrupa ve Afrika'daki futbol takımlarını sürekli Afyon’a çekerek ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Beraberinde ülkemizdeki evlatlarımıza spor-futbol kültürünü aşılamaktır. Gençlik ve Spor Bakanımızdan bu konuyla alakalı gerekli yardımları bekliyoruz.

Müge anlı programına katılarak, Gizem A.’ya destek

Afyonkarahisar’da yaşanan bu çok üzücü olayı ve dramı gündeme taşıdınız. Talihsiz bir şekilde annesini korumak için, babasını öldürmek zorunda kalan kızımızın dramını, elbette böyle bir olayı tasvip etmiyoruz. Ancak üniversiteye gitme hayalleri kuran kızımızın, hapishaneye girmek zorunda kalması bizi çok üzüyor. Aile ile görüşeceğim ne gerekiyorsa kızımız ile ilgili hem kamu noktasında hem de ihtiyaçları noktasında gereken her şeyi yerine getirmeye çalışacağım.

Küçük Ahmet’in tedavisi için düğmeye bastı

Afyonkarahisar’ın Bayat İlçesine Bağlı Sağırlı Köyünde yaşayan vebir tür kas hastalığı bulunan minik Ahmet’in tedavisi için girişimlere başladı. Ahmet Oruç Bostan ve ailesini ilk olarak Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Hastanesine bizzat götürerek burada uzman doktorlardan hastalığın gidişatı ve çareleri hakkında bir yol haritası belirlemelerini istedi.

Yumurta üreticilerinin sorunları

Merkezi Irak hükümeti tarafından yumurta ithalatının izine bağlanması ve ithalatı azaltmaya yönelik hamleler yapılması, yumurta sektörüne büyük bir darbe vurmuş ve sektörü durdurma noktasına getirmiştir. Diğer ülkelerin ürünlerini ihraç etmek için ne kadar çaba gösterdiğini biliyoruz. Bu konuda merkezi ırak hükümeti ile gerekli görüşmeler yapılarak, yumurta ithalatçılarımızın sorunları için gerekli girişimler yapılmalıdır.”

Mevsimlik orman işçileri sorunları

Afyonkarahisar ilimizde ve Türkiye genelinde orman genel müdürlüğüne bağlı mevsimlik orman işçilerimizin sorunları bulunmaktadır. 5620 sayılı kanun kapsamında mevsimlik işçilerin çalışma süreleri kurum talebi ve maliye bakanlığı onayı ile 9 ay 29 güne çıkarılmıştır. Bu işçiler geçen sene 9 ay 29 gün çalışmıştır. Bu güvenceler karşısında orman işçileri; evlenmiş, kredi çekmiş, borçlanmıştır. Maliye Bakanlığının konuyu yeniden gözden geçirmesini talep ediyorum.”

2020 YILI ÇALIŞMALAR

Taytak’tan seracılara destek

Sık sık yaşanan elektrik kesintileri ile sera sıcaklıkları düşmekte ürünler zarar görmektedir. Seralarda çalışan işçiler ile sera sahibi firmaların maddi kayıpları olmakta, yaşanan kesintiler ile zorluklar yaşanmaktadır. Ve bu mağduriyetin giderilmesi için orada bulunan tüm yetkilileri ve enerji üreten ve enerji satan firmayı tekrardan bu anlamda gereken ilgiyi göstermesini rica ediyorum

Bir aylık maaşını bağışladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Milli Dayanışma kampanyasına ilk desteği Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli 5 maaşını bağışlayarak destek oldu. MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’ta 1 aylık maaşını bağışlayarak kampanyaya katıldı.

Tarihi ve kültürüne sahip çıkmaya devam ediyor

İlimiz merkezinde bulunan, 1711 yılında Abdi Çavuş tarafından yaptırılan “Yeni Camii’nin” peyzaj ve restorasyonu için planlanma yapılmasını, Yeni Camii yakınlarında bulunan “Yeni Hamam” için bürokratik sürecin tamamlanıp, vakıf olarak restore edilmesi için çalışmaların başlatılmasını, İhsaniye ilçemiz Döğer Beldesi’nde bulunan Osmanlı dönemi eserlerinden olan “Döğer Kervansarayı’nın” su sızıntılarının giderilmesi tamir ve onarımının yapılmasını ve işletilmesini ayrıca Sinanpaşa ilçemiz Boyalı Köyü’nde bulunan daha önce tamir ve onarımı yapılan “Boyalıköy Külliyesi’nin” yeniden bakım ve onarımının yapılması ve aktif hale getirilmesi hemşehrilerimiz için önem arz etmektedir.

Milletvekili Taytak, yeni müze için destek istedi

İlimizde Termal Turizm Bölgesi içerisinde kendine özgü mimarisiyle uluslararası nitelikteki müzelerde aranan gerekli bütün üniteleri içerisinde bulunduran, Yeni Müzemizin 2011 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi yapılmış, 2012 yılı içerisinde yapımının tamamlanması hedeflenmiştir. Ancak 2012 yılında yapımı tamamlanmayan müze 2017 yılında tekrar ihalesi yapılarak yapımına başlanmış fakat ara verilmiştir. Hava iklim şartlarından dolayı yıpranmış ve deforma olan Yeni Müze inşaatının kalan kısımlarının tekrar ihale edilmesi gerekmektedir”

Taytak, bakan pekdemirli ile görüşme

Afyonkarahisar’a bir Tarım Lisesi açılması, kaymakamlar ve belediye başkanları ile görüşülerek, yer tahsis edilmesi halinde, ilçelerde çiftçi eğitim merkezleri kurulması, Afyonkarahisar’a özgü haşhaş poleni bazlı arıcılık faaliyetleri ve arıcılık enstitüsü projesi ve yine Afyon Kocatepe Üniversitesi Veteriner Fakültesi desteği ile yapılması planlanan 300 baş anaç kapasiteli “model” koyun barınağı projesi yer aldı. patates üreticisine sattığı ürün miktarı üzerinden kg bazlı fiyat artış desteği verilmesi gerektiğine, İhracatın önünün açılması ve teşvik verilmesi gerekliliğine ve birçok ekipmana verilen makine ve hibe desteğinin patates ekipmanlarına da getirilmesi hususlarına özel vurgu yaptı.

Türk standartları enstitüsü belgelendirme müdürlüğü kurulacağını müjdeledi

TSE Belgelendirme Müdürlüğünün ilimizde kurulması için Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof.Dr. Adem Şahin’i makamında ziyaret eden MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, sanayici ve üreticilerimize müjdeli haberi verdi.

Taytak, sucuk üreticisi firmaları ile bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ve ilimizin önde gelen sucuk üreticisi firmaları ile bir araya geldi. Cumhuriyet, İkbal ve Ahmet İpek Sucukları’nın temsilcileriyle ve Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ile bir araya gelen MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, sucuk üreticilerinin sorunlarını dinledi

Sıra termalde

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Zafer Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Başkanı Ali Gümüşhan, MHP MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi planlan ‘Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin 27.Maddesi Termal su idare payı hakkında’ istek ve taleplerini ilettiler. Milletvekili Mehmet Taytak ve beraberindeki heyet ile birlikte çıkan kanun gereği hazırlanacak olan yönetmelik ile ilgili olarak Maden Tetkik Arama Genel Müdürü Cengiz Erdem’i makamında ziyaret etti.

Haşhaş üretimi için kota arttırılmalı

Afyonkarahisar toprakları, haşhaş üretiminin Türkiye’deki en önemli üretim sahasıdır. Daha çok Dinar, Sandıklı ve Bolvadin ilçelerimizde üretilen haşhaş ekimi için ekim alanı kotalarının mutlaka artırılması gerekmektedir”

Napolyon kirazı için meyve tasnif ve paketleme tesisleri kurulmalı”

İlimizde daha çok Sultandağı ve Çay ilçelerimizde yetiştirilen bir diğer tarımsal ürün ise napolyon kirazıdır. Bu sene yaklaşık 30 bin ton ihracatı yapılmış ve ülkemize 1 milyar dolar ihracat geliri sağlamıştır. Bölgede yeterli sayıda meyve tasnif ve paketleme tesisi bulunmamaktadır. Bu tesislerinin kurulması hem ilimizden yapılan ihracatı artıracak hem de istihdama olumlu etkisi olacaktır.

35 bin adet Maske dağıtıldı

Pandemi döneminin hemen başında vatandaşlarımızın yeterli maske bulamadığı dönemlerde merkez ilçe dahil olmak üzere 17 ilçeye maske dağıtımı gerçekleşti. Yaklaşık 35 bin maskeyi ilçe başkanlıklarımız aracılığı ile vatandaşlarımıza ulaştırdık. Afyonkarahisar’ımızın ve hemşehrilerimizin her daim hizmetindeyiz. Dünya genelinde olduğu gibi ülkemiz de koronavirüs salgını ile mücadele etmektedir. Devletimiz virüsün yayılmasını önlemek için önemli tedbirler almıştır. Ülke olarak birlik ve beraberlik içinde bu virüs belasından inşallah en kısa zamanda kurtuluruz. MHP olarak bizim önceliğimiz halkımızın sağlığıdır.

Yumurta sektörü

Yumurta üreticilerinin gider kalemleri olan mısır, soya, ayçiçek için toprak mahsül ofisi tarafından belirlenen taban fiyatlarının uygulanmaması, taban fiyatı 1,35 lira olan mısırın serbest piyasada 2 liralara kadar çıkması, soya fiyatlarının 380 dolardan 680 dolara kadar yükselmesi, lisanslı depo maliyetleri oluşan kur farkı yumurta fiyatlarının artmasına rağmen üreticilerin zarar etmesine neden olmuş ve 2020 yılında yumurta üretimi yüzde 20 azalmıştır. Çözüm için, hammadde girdilerinin sürdürülebilir hale getirilmesi gerekmektedir”

Çiftçilerimizin kredi faizleri ertelenmeli

Çiftçilerin nefes alması için borçlarının uzun vadeli yapılandırılmasını gerektiğini de ifade eden Taytak, “Çiftçilerimizin, bankalara ve tarım kredi kooperatifine birikmiş borçlarından kaynaklanan hacizlerinin ertelenerek, borçlarını faizsiz olarak uzun vadeli şekilde yapılandırmaları, çiftçimize nefes aldıracaktır”

2021 YILI ÇALIŞMALAR

Muhtarların Anaokul ve lise talebi

Gazi Mahallesi Muhtarı Mehmet Yalçınkaya, mahallesine anaokulu yapılması için Milli Emlak Genel Müdürlüğünden yer tahsisini sağlayan Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak’a mahalle halkı adına teşekkür etti. Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, 4 mahalle muhtarının lise talebiyle ilgili müjdeli haberi verdi. Taytak, Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in de yakından takip ettiği lise için imzaların atıldığını müjdeledi.

Sinanpaşa KOSGEB

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kasım 2020’de KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’u ve KOSGEB Başkan Yardımcısı Tuna Şahin’i ziyaret ederek Sinanpaşa İlçesine KOSGEB Temsilciliği kurulması için söz almıştı. Milletvekili Taytak Sinanpaşa İlçesine KOSGEB Temsilciliğinin hizmete girmesi için imzaların atıldığını söyledi.

Taytak, “Afyonkarahisar ilimiz spor şehri olacak”

Afyonkarahisar’daki spor yatırımlarının yakından takipçisi olduğunu söyledi. Milletvekili Taytak, “Tüm yatırımlarla birlikte Afyonkarahisar ilimiz spor şehri olacak” dedi.

Öğretmenlik Meslek Kanunu açıklama

Taytak mecliste yaptığı açıklamada Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun yasalaştığını belirtti. Bu bağlamda öğretmenlerin daha rahat ve kariyer odaklı meslek sahibi olabilmeleri için; TBMM Genel Kurulu'nda öğretmenliğin kariyer mesleği olmasını öngören 'Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifi' Cumhur İttifakı Milletvekillerince TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak yasalaşmıştır.

Editör: Haber Merkezi