KOCA, “SANDIKLI HALKI HER SEÇİMDE PARTİMİZİN YANINDA OLDU”

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Mehmet Koca, seçim çalışmalarını Sandıklı ilçesinde sürdürdü.  İlçe halkı tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Koca, “Sandıklı halkı her seçimde partimizin ve istikrarın yanında oldu. İnanıyorum ki 1Kasım’da partimizin yanında olacaklar” dedi.

 

1 Kasım seçimlerine bir hafta kala çalışmalarını Sandıklı ilçesinde sürdüren AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili adayı Mehmet Koca, ilçe merkezinde temaslarda bulundu. AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık ve yönetimi tarafından karşılanan Koca, ilçe teşkilat mensuplarıyla bir araya geldi. İlçe binasında partililerle fikir alış verişinde bulunan Milletvekili adayı Koca, İlçe Başkanı Saylık ve yönetimi ile birlikte esnaf ziyareti yaptı. İlçe merkezindeki esnafları teker teker ziyaret ederek onlarla sohbet eden Koca, daha sonra ilçede kurulan pazaryerini dolaştı. Koca, Sandıklı halkının her seçimde partilerine büyük bir destek verdiğini söyledi.

 

GENÇLERİMİZ KENDİ İŞİNİN PATRONU OLACAK

Pazarcı esnafı ve vatandaşlar tarafından büyük bir ilgi gören Milletvekili adayı Koca, esnafların taleplerini dinleyerek not etti. AK Parti hükümetlerinin esnaf ve sanatkâra nefes aldıracak düzenleme ve destekleme yaptığı hatırlatan Koca, “Esnafımıza yönelik destekler 1 Kasım sonrasında da devam edecek. Başbakanımız açıkladığı seçim beyannamesinde esnaf ve sanatkârımıza yönelik desteklemelerden bahsetti. Son 13 yılda hükümetlerimiz esnafını düşündü ve yanında yer aldı. Genç girişimci arkadaşlarımıza 50 bin TL hibe ve 100 bin TL kredi desteği verilecek. Böylelikle gençlerimiz kendi işinin patronu olacak” dedi.  

 

6 MİLYON İNSANIMIZA İSTİHDAM SAĞLANDI

Sandıklı ilçe merkezindeki temaslarının ardından Koçhisar, Baştepe, Hırka, Koçgazi veReşadiye köylerini ziyaret eden Milletvekili adayı Mehmet Koca, köylerde vatandaşlarla buluştu. AK Parti hükümetlerinin son 13 yılda yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlatan Koca, çiftçi, besici ve üreticiye yapılan desteklemeleri anlattı. Koca, konuşmasını şöyle sürdürdü; “AK Parti olarak birinci atılım döneminde tarımda yapısal dönüşüme ağırlık vererek, çiftçilerimiz için ekonomik ve sosyal boyutları birlikte ele alan bir anlayışı hayata geçirdik. Yaklaşık 6 milyon civarında insanımıza istihdam sağlayan tarımı, ülkemizin gıda güvenliği ve halkımızın sağlıklı beslenmesi açısından önemli bir sektör olarak değerlendirdik.”

 

70 MİLYAR TL DESTEK SAĞLANDI

2003 yılından bu güne kadar çiftçiye 70 Milyar TL nakdi destek sağlandığını hatırlatan Koca, “2002 yılında 8,4 milyon ton olan süt üretimini, 2014 yılında 18,5 milyon tona çıkardık. Toplam tarımsal destekleme ödemeleri 2002 yılında 1,87 milyar TL iken, 2014 yılında 9,5 milyar TL olarak gerçekleşti. 2003’ten bugüne çiftçilerimize verdiğimiz nakit hibe tarımsal destek toplamı 70 milyar TL’ye ulaştı. 2002 yılından bu yana hayvancılığa verilen destek miktarının toplam destekler içindeki payını 35 kat artırdık. 2002’de 83 milyon TL hayvancılık desteği verilmiş iken, 2014 yılında hayvancılığa verilen desteği 2,9 milyar TL’ye yükselttik. Hayvancılık desteklerinin toplam destekler içindeki oranı 2002 yılında yüzde 4,4 iken, bu oranı 2014 yılında yaklaşık yüzde 30’a ulaştırdık” diyerek konuştu. Milletvekili adayı Koca’ya ziyaretlerinde İlçe Başkanı Ahmet Mahmut Saylık ve yönetimi, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetimleri ile teşkilat mensupla eşlik etti. 

Editör: Haber Merkezi