KOCA BEHÇET MİLLİ MÜCADELE GÜNLÜĞÜ TANITILACAK
 
          Afyonkarahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, önemli bir eseri daha kültür dünyasına kazandırmaya hazırlanıyor. Koca Behçet’in Milli Mücadele sırasında tuttuğu notları kitap haline getiren Afyonkarahisar Belediyesi, bu güzel eseri Zafer Haftası etkinliklerinde okuyucularına tanıtacak.
 
        Torunu Mehmet Behiç Görktan tarafından yeniden düzenlenen Koca Behçet’in günlükleri,  Afyonkarahisar Belediyesi tarafından basımı gerçekleştirilerek Büyük Taarruz’un 94. Yıldönümünde okuyucularla buluşacak. Günlüklerde Koca Behçet’in 23 Haziran 1921’den 2 Eylül 1922’ye kadar geçen sürede yaşadığı ilginç olaylar yer alıyor.
 
        Koca Behçet’in askerlik yaptığı o dönemde gördüğü Kütahya, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Akşehir, Çay, Sultandağı, Bolvadin gibi yerleşim yerlerinin sosyal yaşamI, günlüklerde konu ediliyor. Bunun yanı sıra Yunan İşgaline dair dikkate değer bilgiler yer alıyor.
 
          Koca Behçet Milli Mücadele Günlüğü isimli eserin tanıtımı 26 Ağustos Cuma Günü saat 17:30’da Taş Medrese’de düzenlenecek programla tanıtılacak.
 
Editör: Haber Merkezi