Kızılören’e yapılan yatırımlar açıklandı
Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesine Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere diğer Bakanlıklar ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından yapılan yatırımlar açıklandı.
Afyonkarahisar’ın Kızılören ilçesine Orman ve Su İşleri Bakanlığı başta olmak üzere diğer Bakanlıklar ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan yatırımlar açıklandı.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun öncülüğünde Kızılören’de yeni yatırım stratejileri belirlenerek, planlamaların ivedilikle uygulamaya konulduğu bildirildi.
Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Kızılören Göleti ve Sulaması işinin önümüzdeki yaz tamamlanarak hizmete alınması planlandı. Proje tamamlandığında toplam bin 440 dekar arazi suya kavuşturulacak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Kızılören’i daha yeşil bir ilçe haline getirmek maksadıyla 2003-2011 yılları arasında 4 bin 150 dekar alanda ağaçlandırma, erozyon kontrolü ve rehabilitasyon çalışması yapılarak 420 bin adet fidan dikimi gerçekleştirildi, 1 adet kent ormanı tesis edildi.
Alım garantili fidan üretimi çerçevesinde ise 2010-2011 yılında 55 bin adet fidan üretimi yaptırılarak vatandaşlara ek gelir sağlandı.
Kızılören ilçesine 2003-2011 yılları arasında 4 milyon 101 bin 343 TL zirai destek sağlanırken, çevre ve altyapı yatırımları için ise toplam 431 bin TL maddi destekte bulunuldu, Kızılören İlçesine bir adet çöp kamyonu hibe edildi.
Afyonkarahisar Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi inşaatı ve birlik nüfusuna hitap edecek
7 adet transfer istasyonu tamamlanarak hizmete alındı.
Katı atık hususunda Kızılören Belediyesi’nin de üye olduğu Dinar ve Çevresi Sürdürülebilir Çevre Hizmetleri Belediyeler Birliği kuruldu. Birliğin nüfusu 55 bin olup, yıllık kapasitesi 23 bin 86 ton olarak bildirildi.
Kızılören ilçesinde Emniyet Amirliği Binası tamamlanarak vatandaşların istifadesine sunuldu. Yine İl Özel İdaresi tarafından Kızılören ilçesinde 62 km yol çalışması yapılmış, 3 adet içme suyu tesisi yapımı, 5 adet sondaj kuyusu işi tamamlandı ve 4 köye çocuk oyun alanı yapıldı.
Kızılören ilçesindeki köylere toplam 31 bin 308 metrekare parke taşı döşendi, yine Kızılörenlilere hizmet vermesi gayesiyle 1 adet ambulans ile 1 adet itfaiye aracı İl Özel İdaresi tarafından ilçeye gönderildi.
Kızılören’e yapılan yatırımlar ile alakalı değerlendirmelerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kızılören’e yapılan bu yatırımların ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.
Editör: Haber Merkezi