Kızılay, Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerinin Yanında

Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanlığı, Ramazan Ayı faaliyet programını belirten bir açıklama yaptı.

Açıklamada:

Türk Kızılay’ın ülke geneline yayılmış şubelerinin yaptığı detaylı sosyal incelemeler sonucu ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımızın ihtiyaçları Ramazan ayında da karşılanmaya devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin kapısını gıda yardımı, sıcak yemek veya maddi destek olarak aralamak isteyen hayırseverler, Kızılay aracılığı ile milyonları sevindirecek.

Ramazan Gıda Yardımları

Birçok bağışçımızın desteği ile 2021 yılında yüzlerce gıda kolisi, Ramazan ayı yardımları kapsamında ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Türkiye Kızılay Derneği Afyonkarahisar şubesi olarak bu yılda şubelerimiz ve stantlarımız aracılığı ile gıda kolisi bağışlarınızı kabul ediyoruz. Yaptığınız bağışlar Ramazan Ayı boyunca ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaktır.

Mobil Aşevi

Şubemize ait mobil aşevimiz ile 2021 yılı Ramazan Ayı içerisinde 26 farklı noktada 15.500 vatandaşımıza gönüllülerimiz aracılığı ile iftar yemeği dağıttık. Bu yılda Ramazan Ayı boyunca mobil aşevimizle bağışçılarımızın istediği noktalarda iftar yemeği dağıtımına devam edeceğiz.

Bu yıl mobil aşevimizle dağıtacağımız bir kişinin iftar bedeli 30 TL olarak belirlenmiştir. İftar menümüz çorba-kavurma-pilav-pide ve tatlıdan oluşmaktadır. Bağışçılarımız şubelerimiz ve banka aracılığıyla dağıtacağımız iftarlara ayni-nakdi destekte bulunabilecekken aynı zamanda istekleri dahilinde dağıtımda bizzat yer alabileceklerdir.

Zekat, Fitre ve Fidye

Geçtiğimiz Ramazanlarda olduğu gibi bu sene de yardımseverlerin zekatları Kızılay aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

Kızılayımız, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği taban fiyat olan 40 TL fitre ve fidye miktarlarını şubemiz ve banka aracılığı ile ulaştırabilecektir.

Kızılay Butik

Kızılay Butik aracılığı ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi şubemize çağırarak yeni, etiketli kıyafetleri Ramazan Ayı boyunca dağıtmaya devam ediyoruz.

Bağışçılarımız Kızılay Butik’e de ayni-nakdi yardımlarını şubemiz ve banka aracılığı ile ulaştırabilir.

BANKA HESAP BİLGİLERİ:

ALICI ADI: TÜRKİYE KIZILAY DERNEĞİ

İBAN NO: TR51 0001 0000 2100 0018 6862 27

(AÇIKLAMA KISMINA YAPACAĞINIZ YARDIMI BELİRTİNİZ)

Çocuklarımız

Çocuklarımız içinde her bayram yaptığımız gibi bu bayramda şubemiz tarafından verilen hediyelerle çocukların yüzlerini güldüreceğiz.

Çocuklarımıza verilecek oyuncak, bayram harçlığı gibi şartlı bağışları da kabul etmeye devam edeceğiz.

Editör: Haber Merkezi