KIZILAY HAFTASI’NDA OKUL SUNUMLARI
 
 
            Bilindiği gibi 29 Ekim ile 4 Kasım tarihleri arası Kızılay Haftası olarak kutlanmaktadır. Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü ile birlikte Kızılay Haftası'nı da kutlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Kızılay haftası nedeniyle yapılan etkinlikler arasında en çok önem verdiğimiz öğrencilerimiz ile bir araya geldik. Kızılay haftasında gerek şubemizi ziyaret eden öğrencilere, gerekse Türk Kızılayı Gönüllüleri ile birlikte Şube Genel Hizmet yöneticisi tarafından gerçekleştirilen okul ziyaretlerinde yapılan sunumlar;  Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay’ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay’ın sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır.
 
            1868 yılından bu yana ulusal ve uluslararası alanda her koşulda insanların acısını hafifletmeye çalışan ve hizmetlerinde hiçbir ayırım ve çıkar gözetmeyen Türk Kızılayı, ülkemizin en köklü ve güçlü yardım kuruluşu olarak;148 yıldır insan onurunun korunması amacıyla, savaşta ve barışta, sosyal hayatta,  uluslararası alanda ve afetlerde birçok görev üstlenmiştir.  Mensubu olduğu Hareketin 7 temel ilkesinden biri olan gönüllülük esasına göre çalışmalarını yürütmektedir.
 
            Türk Kızılayı’nın özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve Kızılaycılık ruhudur. Türk Kızılayı’nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir.
 
            Türk Kızılayı, Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenmiş ve birçok konuda da öncü olmuştur.  Öğrencilere yönelik olarak gerçekleştirilen sunumlarda; Türk Kızılayı’nın;  ilkeleri, tarihçesi, afet, sosyal yardım ve hizmetler, güvenli kan temini, gençlik ve gönüllülük çalışmaları ile eğitim alanlarında yaptığı hizmetler hakkında bilgi sunulmaktadır.                          
                                                                                                                                                                                                                                               İsmail DANIŞTEKİN
Şube Başkanı
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi