Kızılay Aracına El Bab’ta Hain Saldırı:1 Kızılay Personeli Şehit Oldu

Çobanbey ile El Bab arasında seyir halinde olan Türk Kızılay aracına plakasız iki araçtan açılan ateş sonucu Kızılay personeli Mehmet Arif Kıdıman şehit oldu. Bir personelin yara almadan atlattığı saldırıda bir Kızılaycı ise yaralanarak Çobanbey’de tedavi altına alındı.

Kızılay Afyon Şube Başkanı Fatih Okyar hain saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı:

“Suriye’de görevli Kızılay ekibine saldırı

Çobanbey- El bab arasında seyir halindeki üzerinde ve tavanında belirgin bir şekilde Kızılay amblemi bulunan Türk Kızılay aracına, plakasız iki araç içeresinden yüzleri maskeli ve kamuflaj kıyafetli kişiler tarafından açılan çapraz ateş sonucu Kızılay El bab Sevgi mağazasında çalışan bir Kızılay personelimiz şehit olmuştur. Araçta bulanan bir Kızılay personeli saldırıda yaralanmış, bir personelimiz ise saldırıyı yara almadan atlatmıştır. Saldırıda yaralanan Kızılay personeli Çobanbey’de tedavi altına alınmıştır. Hayati tehlikesi bulunmayan arkadaşımız ilk tedavisinin ardından Türkiye’ye sevk edilecektir.

Türk Kızılay Afyonkarahisar il başkanı Fatih Okyar alçakça yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, “Uluslararası hukukla korunması gereken, üzerinde belirgin bir şekilde Kızılay amblemi taşıdığı için uluslararası insancıl hukuka göre dokunulmazlığı bulunan Kızılay personeline yapılan alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Ülkemizin de çabalarıyla saldırganların en kısa zamanda yakalanacağına inanıyorum. Tüm Kızılay camiasına başsağlığı diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi