Kitapla Buluşturan Adres: TDV Kitap Kahve

Sizleri kitapların büyülü dünyalarına misafir eden, huzur dolu ortamıyla verdiğiniz kısa molalarda zihninizi dinlendiren, kitap dolu bir adres TDV Kitap Kahve.

TDV Kitap Kahve Afyonkarahisar Valiliğimiz ve Afyonkarahisar İl Müftülüğü desteğiyle Erenler Mahallesi’nde 6 Ağustos tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açtı. 3 kattan oluşan, 1200 m2 alana sahip olan TDV Kitap Kahve Afyonkarahisar’ın en büyük, Türkiye’nin de sayılı kitapevlerinden birisi.

Alt kat, çok amaçlı salon ve kütüphaneden oluşan TDV Kitap Kahve’de giriş katta kitap satışı ve kafeterya hizmeti veriliyor. Kafeterya bölümü aynı anda 100 kişiye hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Kafeterya da sıcak ve soğuk içeceklerin yanı sıra tost çeşitleri, hamburger, patates kızartması, pasta çeşitleri ile sabahları poğaça ve simit çeşitleri satışı yapılıyor.

Ders çalışmak ya da özel toplantıları için görüşmeler yapmak isteyenler içinde localar mevcut. TDV Kitap Kahve’nin üst katında toplantı, ders çalışma ve sunum yapmak için hazırlanmış 1 tanesi birleştirilebilen 10’ar kişilik 3 adet loca bulunuyor.

TDV Kitap Kahve zengin kitap içeriği ile de dikkat çekiyor. Türk Edebiyatı, dünya klasikleri, tarih, felsefe, çocuk, İslami ve Tasavvufi eserler başta olmak üzere 42 kategoriden toplam 15000 çeşit kitap bulunuyor.

2 Bine Yakın Ziyaretçi

TDV Kitap kahveye ilginin her geçen gün arttığına değinen Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı: “TDV kitap Kahve’de bugüne kadar yaklaşık 2 bin kişiyi misafir ettik. Bu sayının büyük bölümünü lise, üniversite, yüksek lisans ve yeni mezun olmuş öğrenciler oluşturuyor. Üniversitenin açılmasıyla birlikte özellikle son 15 günde gelen öğrenci sayısında ciddi artış yaşandı. Bir kez ziyaret eden öğrenciler tekrar ziyaret etmeye ve TDV Kitap Kahve’den istifade etmeye başladı. Kafemizi ziyaret eden öğrenciler, ders çalışmak için aranan sessiz, sakin ve huzurlu ortamı karşıladığını ifade ediyor” dedi.

TDV Kitap Kahve’yi sabah 8:30 ile 20:00 saatleri arasında ziyaret edebilir, kitap kokusunu soluyabilir, kahvenizi yudumlarken günün, haftanın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi