“Kitap Okuma Yarışması”

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şubesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afyonkarahisar Belediyesinin ikincisini geçen yıl düzenledikleri yaklaşık dört bin öğrencinin katıldığı "Kitap Okuma Yarışması’nın üçüncüsü için yeniden protokol imzaladı.

Bu Proje Uyum Ve Fedakarlığın Eseridir

Türkiye genelinde örneklik teşkil eden dev proje hakkında açıklamalarda bulunan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN, projenin üçlü protokolle yapıldığına dikkat çekerek “Kitap Okuma Yarışması” nın paydaşlarına teşekkür etti. Mustafa ARSLAN, “Bu proje uyum ve fedakarlığın eseridir. Binlerce kitabın, binlerce öğrencimizle buluştuğu yarışmamızda, her türlü katkı, kolaylık ve fedakarlığı gösteren Afyonkarahisar Belediye Başkanımız Sayın Burhanettin Çoban’a ve yarışmanın Milli Eğitim kanadındaki katkılarından dolayı İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a teşekkür ediyorum.

Bütün Kitaplar Bir Tek Kitabın Daha İyi Anlaşılması İçin Okunur

“Bütün kitaplar bir tek kitabın daha iyi anlaşılması için okunur.” düsturuyla değerler eğitimi kapsamında öğrencilere örnek şahsiyetlerin örnek davranışlarını tanıtmak, kendilerine olan güven duygusunu geliştirmek, okulunu ve kendini temsil edebilme gücünü kazandırmak amacıyla düzenlenecek yarışmaya merkez ve merkeze bağlı ortaokul ile lise öğrencileri katılabilecek.

Yarışmaya katılım için 2 Ocak 2019’da başlayacak başvurular 15 Şubat 2019^da sona erecek. Online olarak gerçekleştirilecek başvurular, http://afyon1.egitimbirsen.org.tr adresindeki bireysel öğrenci başvuru linki üzerinde yapılacak. Ayrıca sınav yeri, tarihi ve saati başvurular bittikten sonra http://afyon1.egitimbirsen.org.tr sayfasından duyurulacak.

Kitapları Ve Bisikletleri Afyonkarahisar Belediyesi Temin Edecek

Üç ayrı kategoride yapılacak yarışmada, ortaokullarda 5. ve 6. sınıflar için ayrı, 7.ve 8. sınıflar için ayrı olmak üzere iki kategori belirlendi. 5. ve 6. sınıflar, kendi kategorisinde 7. ve 8. sınıflar kendi kategorisinde belirlenen tüm kitapları okuyacaklar. Sınav soruları okudukları bu kitaplardan oluşacak. Liselerde ise 9,10,11 ve 12. sınıflarda okuyan tüm öğrenciler için ortak bir kategori belirlendi. Liselerde okuyan öğrenciler bu kategori için belirlenen kitapları okuyacaklar ve okudukları kitaplardan sınavda sorumlu olacaklar. Yarışma sonunda okunan tüm kitaplar, okulların kütüphanelerine bağışlanacak.

Sınavın ardından kategorilerinde birinci olan öğrenciler, 1 bisiklet ile notebook, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler bisiklet ile tablet bilgisayar, ilk 40’a giren öğrencilere ise bisikletle ödüllendirilecek. Yarışma için belirlenen, öğrencilere dağıtılacak olan kitapların ve sınav sonrası ödül olarak verilecek bisikletlerin tamamı Afyonkarahisar Belediyesi tarafından temin edilecek. Öğrencilerin okuyup sınava tabi tutulacağı kitaplar, okul idareleri tarafından öğrencilere dağıtılacak.

Editör: Haber Merkezi