Kitap Kurtları Ödüllendirildi

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in destekleriyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubesi’nin iş birliğinde düzenlenen Ödüllü Kitap Okuma yarışması sona erdi. Şehrimizde öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla yapılan Kitap Okuma Yarışmasında dereceye giren 120 öğrenciye bisikletleri Veysel Eroğlu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenle teslim edildi.

Geleneksel hale gelen ve bu yıl 6.’sı gerçekleşen ‘Kitap Okuma Yarışması’ kapsamında ödül töreni düzenlendi. En çok kitap okuyarak dereceye giren öğrenciler ödüllerine kavuştu. 5 binden fazla öğrencinin katıldığı yarışmada dereceye girenlere 120 adet bisiklet, notebook, tablet ve çeşitli hediyeler verildi.

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in katıldığı törene; Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Belediye Başkan Yardımcımız Barış Dal, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, eğitim camiası, aileler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan, Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan, desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e teşekkür etti.

“OKUMA KÜLTÜRÜNE ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLANDI”

Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın yarışmanın şehrin okuma kültürüne önemli bir katkı sağladığını aktararak; “Okuma kültürünün oluşumuna destek veren hediyeleri ile katkı sağlayan başta Belediye Başkanımıza ve Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum. Bugüne kadar binlerce kitap okullarımızdaki kütüphanelerden öğrencilerimizle buluştu. Okunan kitaplar öğrencilerimize olumlu bir şekilde yansıdı. Bu vesile ile öğrencilere katkı sunan Belediye Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Her zaman eğitimin yanında yer alan Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şubemizin Başkanına teşekkür ediyorum. Nice böyle programların içinde olmayı temenni ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

“HER ZAMAN EĞİTİMİN DESTEKÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Törende hitap gerçekleştiren Başkanımız Mehmet Zeybek ise eğitim ve öğretime yatırım yapaya devam edeceklerini vurguladı. Zeybek; “Göreve geldiğimiz andan itibaren farklı kurumlardan gelen faydalı yarışma taleplerini geri çevirmiyor, destekte bulunuyoruz. Tek gayemiz öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu?” hadis-i şerifi düsturu ile çocuklarımızın ve gençlerimizin bilgi dağarcıklarına katkı sunmak istiyoruz. Eğitimle ilgili her türlü faaliyete destek vereceğimizi ve öğrencilerimizin her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Yarışmada başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

YALÇIN’DAN BAŞKAN ZEYBEK’E TEŞEKKÜR

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’da konuşmasında teşekkürde bulunarak; “Afyonkarahisar’da çok güzel bir gelenek devam ediyor. Gelecek seçimler değil gelecek nesiller için çalışmayı vazife edinmiş, her defasında 120 bisikleti bizlere sunmuş, bu süreci ödüllendiren kıymetli Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’i tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Şehri imar edebilirsiniz nesli ihmal ederseniz, o nesil sizi imha eder demişler. Birlikte yolculuğa çıktığımız Belediye Başkanımızın bu serüvene anlamlı katkıyı sunarak her yıl bu geleneği devam ettirmesi oldukça kıymetli. Aynı zamanda Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanımıza kitap ve hediye desteklerinden dolayı yürekten teşekkür ediyorum. Bizlerin işini kolaylaştırıp destek çıktılar. Tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi