Kiracılarımıza Cansuyu Belediye’den

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın COVİD-19’la mücadele kapsamında aldığı tedbirler kapsamında Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’in talimatıyla genelge kapsamında işyerini kapatmak zorunda kalan belediye kiracısı konumundaki esnafımızdan, üç ay kira alınmayacak.

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, yine pandemiden ekonomik olarak etkilenen ve faaliyetlerinde azalma meydana gelen kiracılarımızı da unutmadıklarını söyleyerek kira bedellerinden 3 ay boyunca yüzde 50 indirime gideceklerini ifade etti.

Başkan Zeybek, genelge gereği yüzde 18’den yüzde 8’e indirilen işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını ise 1 Haziran’a kadar uzattıklarını kaydetti. Başkan Zeybek, özel mülk dükkan sahiplerine de seslenerek kira ücretlerini ertelemeleri konusunda çağrıda bulundu.

“BU ZOR GÜNLERİ İNŞALLAH BİRLİKTE AŞACAĞIZ”

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, tüm dünyanın yaşadığı bu zorlu süreçte her türlü imkanlarıyla birlikte Afyonkarahisar’lı hemşehrilerinin yanında olduklarını belirtti. Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan tedbirler gereği bazı işyerlerinin faaliyetlerini durdurduğunu hatırlatan Başkan Zeybek, “Belediye olarak esnafımızın yanındayız. Bu zor günleri inşallah birlikte aşacağız.” dedi.

“ESNAFIMIZLA KADER BİRLİĞİ YAPTIK”

Bu kararın ardından Afyonkarahisar Belediyesi’nin kiracısı olduğu esnafa destek olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek, “Zor zamanlarda esnafımızın yanında olmaya, en az zararla bu musibetten hem şehrimizin hemde ülkemiz atlatması için çabalıyoruz. Afyonkarahisar’da esnafımızla kader birliği yaptık. Sıkıntılarını paylaşarak gideriyoruz.” dedi.

“ESNAFIMIZA HAYIRLI OLSUN”

El birliği ile hareket etmeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Zeybek, “genelge kapsamında işyerini kapatmak zorunda kalan belediye kiracısı konumundaki esnafımızdan, üç ay kira almayacağız. Yine pandemi günleri boyunca ekonomik olarak etkilenerek faaliyetlerinde azalma meydana gelen kiracılarımızın kira ücretlerinden 3 ay boyunca yüzde 50 indirim yapma kararı aldık. Genelge gereği yüzde 18’den yüzde 8’e indirilen işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranını 1 Haziran’a kadar uzattık. Buradan özel mülk sahiplerine de bir çağrım olacak. El birliği ile kira ücretlerinin ertelenmesini ve bu zorlu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatılmasını istiyoruz. Aldığımız kararların esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi